Vona keresztfia Jakab Péter után a Momentumot bírálja, amiért szövetkeztek Gyurcsány Ferenccel

Gyurcsány Ferenc Fekete-Győr András
Vágólapra másolva!
Jakab Péter után a Momentumot bírálta Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke, amiért beálltak Gyurcsány Ferenc mögé. Bajnai Gordon tanácsadói megbízásával kapcsolatban gúnyosan azt írta, "már csak Schmuck Andor és Bokros Lajos hiányzik a sorból." 
Vágólapra másolva!

Nem sokkal a Bajnai Gordon visszatéréséről szóló hír megjelenése után Szotyori-Lázár Zoltán közösségi oldalán kommentálta a fejleményeket. Vona Gábor keresztfia rövid írásában bírálta a politikai kultúra- és generációváltás ígéretével kampányoló, de mostanra a 2010 előtti baloldali világgal szövetkező pártot.

"Már csak Schmuck és Bokros hiányzik a sorból"

"Bajnai Gordon, Oszkó Péter, Jeszenszky Géza (DJ Jeszy apukája), Balázs Péter, Bod Péter Ákos. A Momentum szerint ezek az emberek fognak majd hasznos tanácsokat adni ahhoz, merre kell mennie Magyarországnak a 21. században" - sorolta a neveket. Bajnai visszahívására célozva hozzátette, "már csak Schmuck Andor és Bokros Lajos hiányzik a sorból" - zárta ironizálva sorait. A jobbikos politikus a szöveghez társított egy képet is, amin a következő kérdés olvasható:

Előtte Jakabot és Vonát támadta

Az Origo számolt be róla elsőként, hogy Szotyori-Lázár a Momentum előtt Vona Gábort és Jakab Pétert is bírálta azért, hogy mára Gyurcsány Ferenc egyeduralkodó lett a baloldalon. "Vona Gábor felelőssége, hogy jelenleg Magyarországon ismét kétbitessé vált a politika: Orbán vagy Gyurcsány. Ha Vona Gábor 2018-ban nem vonul vissza a pártpolitikától, hanem pár évig "pihenő üzemmódban" végzi a dolgát, ma alighanem az lenne a kérdés, hogy Vona vagy Orbán. Ez is kétbites felállás, de micsoda minőségi különbség. Én meg helyi Jobbik-elnökként gondolkodhatom, melyik ujjamba harapjak" - írta.

A sorok között bírálta Jakab Péter politikáját, és megkérdőjelezte politikai képességeit, hiszen - mint az köztudott - éppen a jelenlegi pártelnöknek köszönhető, hogy a Jobbik mára teljesen beolvadt a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali szövetségbe.

Szotyori-Lázár írása alapján úgy tűnik, a Jobbik vezetése inkább a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett közös listás indulást támogatja 2022-re. A párt felső köreivel jó kapcsolatot ápoló politikus ugyanis következetesen Orbán-Gyurcsány párharcról írt bejegyzésében, ami arra enged következtetni, hogy Jakabék beálltak Gyurcsány terve mögé.