Kiderült, hogy a verekedő férfi egy hónapja dolgozott az iskolában, takarítóként. Az eset óta kirúgták, most elmesélte pontosan, hogy mi történt aznap délután. A Pécs Aktuál, a 16 éves fiú apjával is beszélt, aki azt mondja, hogy fia nem szokta keresni a bajt, de az rendszeresen megtalálja őt.

Az egész országot bejárta egy videó, amin az látható, hogy egy felnőtt férfi egy fiatal fiúval verekszik az utcán egy iskola előtt. Akkor annyit tudtunk, hogy

az iskola melletti dohányzás miatt vesztek össze,

ami miatt egy tanár felelősségre vonta a diákokat.

A takarító elmondása szerint a diák kezdte a verekedést, azt mondja, hogy: Ez a fiatalember, akivel volt ez az összetűzésem, ez nekiment a tanár úrnak. Erre én odamentem, mivel hogy elkezdett fenyegetőzni, hogy szét fogja ütni a tanár urat, meg egyéb dolgok és ott ütögette a kezét, mert az egyik barátját megfogta a tanár úr a hátizsákjánál fogva.A férfi kiemelte, hogy a verekedés elejéről nem készült felvétel, amin látni lehetne, hogy:
Majd én odamentem, hogy megpróbáljak vele beszélni, hogy nem kéne így, de meglökött és aztán elindult. Én utánamentem, megfogtam a vállát, aztán ő megütöttA Pécs Aktuállal készült videó interjúban azt is elmondta a férfi, hogy:
Bocsánatot is kérek a sráctól, mert talán lehet, hogy ezt meg tudtuk volna beszélni négyszemközt normálisan. Szerintem itt azért én is hibás vagyok, abba a részbe, hogy oké, hogy 16 éves gyerek, meg hogy állítólag vékony. De hát ez a vékony gyerek azért egy küzdősportot csinál, amivel visszaél. 

Szívesen beszélne a diák édesapjával, akit egyébként régóta ismer, szeretne találkozni velük, hogy megbeszéljék a történteket. 

A gyerek apja is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Ő úgy gondolja, hogy:

Egy 40 körüli, megtermett férfiembernek nem lehet olyan dolga az én kisfiammal, hogy neki ezt így kell megoldani.

Elmondta azt is, hogy örül, hogy az ügyben nyomozás indult. Valamint azt is, hogy nem elégedettek az iskola álláspontjával és próbálnak élni a jog adta lehetőségekkel.

Ruben talán nem a legnyugodtabb, meg a legcsöndesebb gyerek a városban, de most tényleg vétlen volt.

Személyesen nem haragszik a történtekért, de nem lehet, hogy elengedjék a fülük mellett a történteket az emberek, örül a nyomozásnak és a médiavisszhangnak. Kiderült, hogy a fiúnak több folyamatban lévő ügye is van már pofozkodások miatt. Édesapja azt mondja: Úgy gondolom, hogy nem rosszindulatú, nem is keresi a bajt magának, de a baj rendszeresen megtalálja.