Egy migrációs politika nem épülhet a szervezett bűnözés által finanszírozott embercsempész tevékenységre

Vágólapra másolva!
Bakondi György, a miniszterelnök biztonsági főtanácsadója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a legújabb migrációs paktumról.
Vágólapra másolva!

Bakondi György a napokban megint előkerült határmenti alagutak kapcsán elmondta, ezeket azért ássák, mert a kerítésen keresztül semmilyen módon nem tudnak a migránsok bejönni, hiszen az a legmodernebb technikákkal van felszerelve, azaz azonnal jelez, ha valaki azon keresztül próbál bejutni Magyarországra.

A főtanácsadó értékelte az európai migrációs politikát, aminek a kapcsán elmondta, az előző uniós vezetéshez volt köthető az a gondolat – amit a német kancellár is osztott -, ami szerint mindenkit be kell fogadni, aki a háború elől menekül. Ez kudarcot vallott, ezért az Európai Bizottság egy olyan migrációs paktumot készített elő, ami nem szétfeszíti a tagállamokat, hanem egyfajta kompromisszumra törekszik. Most az látszik, a kvóta kifejezés lekerült a napirendről, hiszen egyre több tagállam tiltakozik ellene. Most olyan kérdéseket kell megoldani, mint azt például, hogy otthon tartsák azokat, akik el akarnak indulni, másrészt azt, hogy ne legyen az, hogy a menekültek bejöjjenek Európába és itt várják meg, hogy döntsenek a sorsukról. Az államoknak szembesülni kell azzal a ténnyel is, hogy tenni kell valamit azokkal, akiknek a kérelmét elutasítják, valahogy vissza kell juttatni őket, ami egyrészt költségekkel jár, másrészt nem biztos, hogy visszafogadják őket az indulási helyükre.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.