Hétfőn Köpönyeg.hu előrejelzése szerint 14 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt figyelmezetést adott ki az ország egész területére.

Ma
Erősen felhős lesz az ég. Hajnalban és reggel a Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé várható eső, zápor. Délelőtt dél felől csökken a felhőzet, kisüt a nap átmenetileg, de délután egyre több gomolyfelhő várható, melyből záporok, zivatarok alakulnak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt.

Az egész ország területén jöhet viharForrás: Medgyesi Milán - Origo

A Katasztrófavédelem azt írja, hogy érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Eleinte a déli, délkeleti, késő estétől az északnyugati szél erősödik meg. 14 és 24 fok között alakul a hőmérséklet - az Alföldön lesz a legmelegebb.

Kedd
Borongós, szeles időre számíthatunk. Záporesők főleg keleten alakulnak ki. Az északnyugati szél nagy területen lehet erős. 15 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerda és csütörtök
Gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan záporok is előfordulnak. Az északnyugati szél főleg szerdán lesz még erős. 19 fok körül alakulhat a hőmérséklet délutánonként.

Péntek és szombat
Változóan felhős időre van kilátás, zápor, vagy eső továbbra is kialakulhat. Reggelente párás, foltokban ködös lesz a levegő. 19 és 24 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés.