Elege lett a kérdésekből, ezért hátra ment egy vasvilláért, majd rátámadt a nála vizsgálódó kormánytisztviselőkre egy férfi egy Csongrád-Csanád megyei faluban.

A megalapozott gyanú szerint szeptember 24-én délelőtt

három kormánytisztviselő jelent meg a férfi házánál, hogy környezettanulmányt készítsenek nála.

A kormánytisztviselők kitűzőt viseltek és mivel már korábban is voltak a férfinél, így az ismerte őket. A tanulmány készítése közben a két nő és a férfi, a kapun kívül állt és úgy tettek fel kérdéseket a férfinek, aki a kapun belül állt.

Az egyik kérdés után a férfi hátra ment, majd egy vasvillával tért vissza, miközben a kormánytisztviselők felmenőit sértegette és közölte velük, hogy takarodjanak.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A kormánytisztviselők annyira megijedtek, hogy a szolgálati autójukhoz szaladtak. A férfi ezzel nem elégedett meg.

Ráütött az autó tetejére a vasvillával, majd betörte az egyik ablakot és megszúrta a bent ülő férfi vállát.

Ettől és a kitört ablak szilánkjaitól a férfi 8 napon belül gyógyuló, vérző sérüléseket szenvedett. A volánnál ülő nőnek sikerült beindítani az autót, így el tudtak menekülni még azelőtt, hogyt az agresszív férfi további súlyosabb sérüléseket okozott volna.

A vasvillás férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a férfi egy hónapos letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt, valamint azért, mert kiderült, hogy felfüggesztett börtönbüntetés alatt követte el ezt a bűncselekmény, egyébként más büntetőeljárás is folyamatban van ellene.