Vádat emeltek egy 42 éves férfi ellen, aki egy puskával agyonlőtte feleségét és annak apját. A férfinek volt engedélye a fegyverre.

A kettős gyilkossággal vádolt, 42 éves férfi felesége 2019 februárjában "közelebbi kapcsolatba került a főnökével", a férfi barátjával. Pár hónapig titokban tudták tartani kapcsolatukat, de aztán a nő férje megtudta, hogy viszonya van a feleségének. Emiatt megromlott a házasságuk, többször veszekedtek egymással, a férfi egy kis időre el is költözött az asszonytól.  Tavaly nyár végén, augusztus 26-án a férfi felesége felkereste a szeretőjét az otthonában. Összevesztek egymással. A nő elmondta a férjének, hogy veszekedtek. A férj úgy érezte, hogy a szerető lekezelően beszélt a feleségével. A féltékeny férfi sértettségében felkapta az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját, öt lőszert tett bele, majd autóba ült, és elment a szerető házához. Ott aztán kiszállt a kocsiból és egyszer rálőtt a felesége udvaron lévő szeretőjére, aki fedezéket keresve bemenekült a házába.

Ekkor 

újabb lövés csapódott a bezárt bejárati ajtóra, majd áthaladt rajta és eltalálta a szeretőt, aki az ajtónak háttal állt. A férfi a helyszínen meghalt. 

Amikor az áldozat szomszédban lakó, 65 éves édesapja meghallotta a lövéseket, kiszaladt az udvarára. Rá is rálőtt a férfi, de ekkor még nem találta el.

Nyíregyháza egyik kieső területén találtak rá a gyilkosraForrás: Police.hu

A nyugdíjas ráüvöltött, hogy megölte a fiát, majd elindult az áldozat háza felé. A férfi újra felemelte a fegyvert, és a tőle pár méterre lévő idős embert is megölte. 

Hátba lőtte. A férfi azonnal meghalt. 

A gyilkos beült az autójába és Nyíregyháza külvárosába ment, ahol egy félreeső helyen gyakorlatilag megvárta, amíg rátalálnak az őt kereső rendőrök.  

A letartóztatás alatt álló vádlottal szemben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 

aljas indokból több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat.

A gyilkos fegyverForrás: Police.hu

A vádiratban az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátható-e. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.