A pszichológus véleménye szerint napjainkban egyre több fiatal lazít a gátlásain, és a társadalmi normákkal mit sem törődve adja át magát a vágyainak, akár mások szeme láttára is. A szakember hozzátette, nem a botránykeltés és a közszeméremsértés a céljuk, hanem a vágyak azonnali kielégítése.

Bár a legtöbb pár a saját hálószobájában éli szerelmi életét, vannak, akiket az sem érdekel, ha mások is szem-és fültanúi a szeretkezésüknek. Egy fiatal pár például egy parkban lévő padot választott magának, aholtöbben is rajtakapták őket, sőt, néhányan videón is megörökítették az esetet.

Alapvetően minden emberben van egy morális gát és fékrendszer, ami hatására működik. Vannak olyan dolgok, amik a gátrendszer alapján tiltólistára kerülnek"

– mondta a Borsnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock/ Motortion Films

A fiataloknál ez a fékrendszer picit fellazult és a szexuális szükségletek kielégülése került előtérbe, fittyet hányva például a büntetőjogi következményekre. Vannak emberek, akiknél az extrém helyzetek fokozzák a szexuális izgalmat, sőt vannak, akik direkt ezeket keresik. Ők igazából nem szeretnék, hogy más lássa őket, nem polgárpukkasztás és nem félelemkeltés a céljuk. Egyszerűen elsodorta őket a vágy, és nem volt késleltetés – tette hozzá a pszichológus, aki szerint ők is hétköznapi emberek, akik az extrém szexuális szokásaik ellenére a munkahelyükön, és társas kapcsolataikban képesek normakövetően viselkedni, és teljes mértékben helytállni.

Vannak olyan párok, akiknek az extrém helyszínek részét képezik a szexuális életüknek. Akkor lehet gond, ha csak ilyen helyeken képesek az együttlétre

– tette hozzá a szakember.

A pszichológus szerint ha az ember hasonló eset szemtanújává válik, a legokosabb, ha úgy tesz, mitha észre sem vette volna őket, szó nélkül továbbsétál.