Befogadó játszóteret adtak át Csepelen kedden a Szerencsejáték Zrt. játszótérépítési programjának részeként. A parkban ép és fogyatékkal élő gyerekek együtt játszhatnak majd.

A Csepel-sziget élővilága névre keresztelt inkluzív játszóterét adott át kedden Csepelen, a Béke téren Borbély Lénárd, polgármester és Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója - derül ki a Szerencsejáték Zrt. közleményéből.

Kedden adták át a Csepel-sziget élővilága elnevezésű befogadó játszóteretFotó: Csudai Sándor - Origo

Mint írják, a sokszínű játszótér a közös játszás örömét teremti meg a fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára egyaránt, hiszen a kerekesszékes forgó, az akadálymentes meseház, a mászóka kilátóval, a madárles, vagy épp a madaras fészekhinta kialakításának köszönhetően biztonságosan használható, így mozgásukban korlátozott személyek is bátran kipróbálhatják. A játszótéren emellett Csepel-sziget izgalmas és sokszínű élővilágát fedezhetik fel a látogatók.

Nyolc inkluzív játszótér épült eddig

A befogadó játszótérépítési programunk sikerének része, hogy a terek létrehozása mellett a szemléletformálást is előtérbe helyezzük. Mindennél fontosabb, hogy az ép és fogyatékossággal élő gyermekek már a korai évektől közös élményeket szerezzenek, és nyitottabb, befogadóbb felnőttekké váljanak – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestereFotó: Csudai Sándor - Origo

A közleményban azt írták, hogy a nemzeti szerencsejáték-szervező felelős vállalati tevékenységének középpontjában a fogyatékossággal élők társadalmi integrációjának ügye áll, ezen belül kiemelt hangsúlyt helyez a gyermekek segítésére. 

Az Európai Lottószövetség által indított kezdeményezés élére állva, a vállalat a közép-kelet európai régióban elsőként vállalta, hogy minden évben a Nagykarácsony sorsjegy bevételének egy részét közösségi célra fordítja, és országszerte befogadó játszótereket épít - írják.

Az elmúlt három évben nyolc inkluzív játszóteret adtak át a program keretében - Budapesten a III., a IV., a VIII. és a XVIII. kerületben, Veszprémben, Miskolcon, Pécsett és Sopronban. Az év végéig pedig Budapesten a XVI. kerületben a Zöldségeskert, Debrecenben a Lúdas Matyi, Kaposváron a Süsü a sárkány, Tiszaföldvár-Homokon pedig a Kastély-kert tematikájú befogadó játszótér is megnyitja kapuit.