Rémálmokkal küzd az a fiatal anyuka, aki nemrég egy lőszert talált kisfia babakocsijában. Megdöbbentő részlet, hogy a féléves gyerek is a kocsiban volt, amikor eltalálta a kocsit a töltény.

Az Origo is beszámolt arról a sokkoló esetről, amely Egertől nem messze, egy Tarnaszentmária és Egerszólát közötti erdős területen lévő, lakatlan tanyán történt. 

A környéken mindenki ismeri és kedveli a rendes, becsületes családot, amely a napokban kis híján tragédia áldozatává vált.

Egy nagyon jóravaló, dolgos, szorgalmas família - mondja a család egyik ismerőse. 

Most még nem messze innen élnek, de minden álmuk, hogy kiköltözzenek ide, ahol teljes a nyugalom. Vagyis ez most már nem teljesen igaz, mert a közeli fegyvergyár miatt szinte pillanatonként fegyverropogás hallatszik. Az ember egy idő után annyira hozzászokik a dörrenésekhez, hogy észre sem veszi. V.-ék mindennap kijönnek, megetetik az állatokat és szépítgetik a birtokot. Így tettek akkor is, amikor a baj megtörtént. Velük volt a nagymama is, ő vigyázott a babakocsiban szundikáló picire, míg a szülők a kaptárakat rendezték.  Este nyugodtan hazamentek, aztán jöttek rá, mit úsztak meg az előző nap. 

- mondta a család egyik ismerőse.

A Blikk információi szerint reggel a nagymama vette észre, hogy a babakocsin egy lyuk tátong.  Akkor még mindenki azt hitte, hogy az anyag elkopott, vagy kiszakadt. De amikor az asszony kirázta az anyagot, nem akart hinni a szemének: egy lőszer esett a földre. 

A lap úgy tudja, hogy a baba a kocsiban volt, amikor találat érte a kocsit, de csodával határos módon a baba nem sérült meg.

A nő és férje sokkos állapotban hívták a rendőröket. 

Ügyvédet is fogadott a család, hiszen ennek az ügynek a fele sem tréfa. A nyomozók lefoglalták a babakocsit, azóta sem kapták vissza V.-ék. Azóta teljesen más érzésekkel a szívükben jönnek ki a tanyára 

– tette hozzá az ismerős.

Ennek a gyárnak rengeteg megrendelése van, több évre előre percre pontosan be vannak táblázva. Az a szabály, hogy pár ezer legyártott lőszer után próbalövést kell tartani, ekkor történhetett a baj. A nagy kaliberű lőszereknél a próbaszakasz akár 300 méter is lehet. Valószínűleg gellert kapott a golyó, így találhatta el a babakocsit. A lőszer akkor a leggyorsabb, amikor kijön a fegyverből, utána lassul. Így elképzelhető, hogy mire megtette a másfél kilométert, már szinte csak belepottyant a kocsiba  – mondta a Blikknek egy fegyverszakértő.

Bár a gyárból senki sem akart nyilatkozni a Blikknek, korábban az Egriügyek.hu-nak elmondták, hogy minden információt megadnak a rendőröknek, akik a napokban veszélyeztetés miatt indítottak eljárását az ügyben.  

Az eset, bár viszonylag ritka, mégsem számít egyedinek. Ahogy korábban írtuk, nemrég Újfehértón egy vadászaton véletlenül kilőtt 

lövedék két kilométert repült, majd eltalált egy férfit a saját háza udvarán, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. 

A vadász csak akkor tudta meg, mit tett, amikor a rendőrök megkeresték az otthonában.