Garázdaság miatt emeltek vádat azzal a két férfivel szemben, akik megvertek egy férfit egy esztergomi gyorsétterem előtt március közepén - derül ki az Esztergomi Járási Ügyészség közleményéből.

Mint írják, a két férfi a barátnőikkel március 14-én 1 óra 10 perckor Esztergomban egy gyorsétterembe ment.

A férfiak a megrendelt ételükre vártak, amikor tőlük a késbb megvert férfi cigarettát kért. A vádlottak a kérését nem teljesítették, aki emiatt velük kötekedett, és lekezelő hangnemben beszélt - írja közleményében az ügyészség.

Az egyik támadó dühében nekirontott a férfinak, jobb kézzel megütötte a vállán, aki emiatt elvesztette az egyensúlyát és nekiesett a másik férfinak. Ezután ez a férfi bal karjával átkulcsolta sértett nyakát, majd mindketten ütlegelték a sértettet.

A közlemény szerint a verekedésnek a férfiak barátnői igyekeztek véget vetni, próbálták a barátaikat csitítani és a sértettől távolítani.

Az ügyészség az esztergomi rendőrség nyomozását követően az Esztergomi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfiakat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés megfizetésére kötelezze.