Pintér Sándor: Magyarországon szilárd a közbiztonság

PINTÉR Sándor
Prága, 2019. november 21. Pintér Sándor belügyminiszter beszél a visegrádi négyek (V4) és Ausztria belügyminisztereinek találkozóján rendezett sajtótájékoztatón Prágában 2019. november 21-én. MTI/EPA/Martin Divisek
Vágólapra másolva!
Magyarországon a közrend, a közbiztonság szilárd, kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes - hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén.
Vágólapra másolva!

A politikus miniszteri meghallgatásán elmondta:

nincs kritikus körzet, település vagy városrész, nincs no-go zóna Magyarországon.

A titkosszolgálatok 2019-es tevékenységét úgy értékelte, az Alkotmányvédelmi Hivatal kiemelkedő teljesítményt nyújtott. "A nemzetbiztonsági ellenőrzések száma 14 százalékos emelkedést mutatott, tavaly 12 ezer ilyen ellenőrzést folytattak le" - mondta Pintér Sándor.

Pintér Sándor belügyminiszter Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Kiemelte, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat tevékenységének és az állampolgári fegyelem növekedésének hatására Magyarország lekerült a korrupciógyanús országok általános listájáról. "A Terrorelhárítási Központ 2019-ben 184 műveletben 232 embert fogott el, fegyverhasználatra egy alkalommal sem volt szükség" - közölte a miniszter.