A fiatal unoka azon dolgozik, hogy családjában amennyire csak lehet, rendeződjön a helyzet. Máig fontosnak tartja nagyapja egykori szavait, hogy: "A családnak mindig, minden körülmények között össze kell tartania."

A külföldön élő 17 éves Nándi reméli, hogy annak ellenére, hogy nagyapja halála óta a családban több a szomorúság és a keserűség, a helyzet hamarosan javulni fog.
Minél előbb szeretné újra látni nagymamáját, Humenyánszky Jolán szobrászművészt, akivel másfél hónapja találkoztak utoljára.Bár akkor a találkozás nem úgy sikerült, ahogyan azt remélték. A Blikknek azt is elmondta a 17 éves unoka, hogy nagyapja szavait máig fontosnak tartja és ezzel is

a családi helyzet rendezésén dolgozik, megbocsátott gyilkos apjának.

Szilágyi István imádott unokája megbocsátott gyilkos apjának

Bár a családjában a színművész májusi, tragikus halála óta több a keserűség, a szomorúság és a csalódottság, mint korábban, a külföldön élő Nándi reméli, hamarosan rendeződik a helyzet, mivel ő maga is ezen dolgozik: az édesapjának megbocsátott, a nagymamájával, Humenyánszky Jolánnal (78) pedig szeretne minél előbb újra találkozni, s biztonságban tudni őt.

Emlékszem, a nagypapa mindig azt mondta, a család a legfontosabb, és az, hogy minden körülmények között összetartsunk. Tudom, hogy szörnyű dolgok történtek a családunkban, de mindig arra gondolok, amit papa tanított. Meg kell bocsátani és a családnak össze kell tartani

– mondta a 17 éves Nándi, majd azzal folytatta, hogy:
Én is így teszek, és remélem, hogy a mama sem felejtette el, ki az igazi családja, kik a rokonai, akik önzetlenül szeretik. Tudom, hogy szeret engem, ahogyan apát is, és minden erejével azon lesz, ahogyan mi is és a család régi barátai is, hogy a lehetőségekhez képest segítsük őt. Hamarosan újra hazalátogatunk, remélem, addig minden rendben lesz.

Gyertyás, zenés megemlékezés Szilágyi Istvánról, a XVII. kerületben 2020.05.11-én. Humenyánszky Jolán és a Baptista Szeretetszolgálat egyik önkéntese.Fotó: Koncz Márton - Origo

Ezt a találkozást, nagymamája is nagyon várja már, a lapnak azt mondta:
Nagyon várom haza Nándit, szeretem őt, hiszen az unokám, ahogyan az egyetlen fiamat is, Pétert. Sokat gondolok rájuk, és mivel a testvéremmel, Sacival összevesztünk, nekem már csak ők maradtak.Nándi édesapja, Péter a gyanú szerint május 3-án agyonverte otthonában apját, Szilágyi Istvánt egy kalapáccsal. Pétert apja holtteste mellől vitték el a rendőrök, majd két nappal később letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték. Innen közel három hónap után vitték át,

a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegébe, ahol az 50. születésnapját is töltötte.

Humenyánszky JolánFotó: Koncz Márton - Origo

Édesanyját, Humenyánszky Jolánt ez nagyon megviseli, ahogy az is, hogy beszélni sem tud a fiával, nem tud róla semmit.
Nagyon sajnálom Petit, remélem, jól van... Nem beszélhettem még vele, nincs is róla semmilyen hírem. Ahogy tudok, segítek Petinek. Sajnos, nagyon kevés a nyugdíjam, és egy részét el is veszik a hitelek miatt, de ha itt összegyűlik egy kis pénz, abból majd küldök neki csomagot, bár nem tudom, mire lehet szüksége.– mondta a szobrászművész, akinek még egy hónapig látható a kiállítása, aminek a bevételéből is fiát szeretné támogatni a börtönben.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-énFotó: Koncz Márton - Origo

Az özvegynek több mint 30 milliós tartozása van, emiatt eladásra kínálta egykori férjével közös XVII. kerületi otthonát, amire az utóbbi időben több érdeklődő is jelenntkezett.
Nagy már nekem ez a ház, nem kell. Ha eladom, szeretnék venni egy pici lakást, másfél szoba nekem bőven elég, nem kell több– mesélte terveit a lapnak Humenyánszky Jolán.