Jelentős fizetésemelés! Az orvosi bér megduplázásáról tárgyal a kormány

egészségügy, onkológia
Budapest, 2017. június 20. Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet (ESZSZK) több mint 400 millió forintból megújult onkológiai osztályának kezelője 2017. június 20-án, az átadás napján. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Információink szerint a kormány ma az orvosi kamara javaslatairól tárgyal. A kamara a hálapénz büntetőjogi betiltását és jelentős orvosi béremelést javasol.
Vágólapra másolva!

A kormány hajlik a kamara javaslatainak elfogadására.

Az orvosi béreket megduplázzák, 120 százalékos béremelés jöhet.

A hálapénz tiltására az orvosi kamara büntetőtörvénykönyv-módosítást javasolt. A kamara a hálapénz elfogadását és egy bizonyos összeg felett a hálapénzfizetést is büntetőjogilag szankcionálná. A mai kormányülés elején a miniszterelnök javasolta a kormánynak, hogy vegyék napirendre a kamara javaslatát.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet (ESZSZK) több mint 400 millió forintból megújult onkológiai osztályának kezelője 2017. június 20-án, az átadás napján Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kormány mai ülésén erről is dönteni fognak, előzetes vélemények alapján a kormány kész saját javaslatává tenni a kamara Btk. módosító szándékát.