A Hír TV információi alapján a "judapestező" ellenzéki képviselőjelölt, Bíró László Hegyalja Mix nevű szövetkezetének felszámolását már 2016 februárjában elrendelte a NAV. A szövetkezet akkor még a jobbikos politikus vezetése alatt állt, amit az érintett tagadott, de a televízió birtokába került NAV-dokumentumok bizonyítják, hogy Bíró László hazudott.

Már akkor végrehajtás alá helyezték Bíró László cégét, amikor még ő volt a tulajdonos. A Jobbikos politikus korábban ezt tagadta, és azt mondta: ő 2016 májusában otthagyta a Hegyalja Mix szövetkezetet.

Bíró LászlóForrás: facebook.com/Bíró László

A Hír TV birtokába került dokumentum szerint viszont a NAV már 2016 februárjában elrendelte a felszámolást. Bíró beszélt arról is, hogy minden dolgozót kifizetett, ezt azonban az érintettek a televízió híradójának cáfolták. Ahogy arról az Origo is beszámolt, az ügyben nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akiket az ellenzéki képviselőjelölt fizetés helyett - telefonon keresztül - lelövéssel fenyegetett meg. Korábban arról beszéltek egykori dolgozói, hogy Bíró egyszer személyesen, a varroda közepére állva szintén lelövéssel megfenyegette őket.  A politikus egyébként strómanoknak játszotta át egyik cégét, hogy ne kelljen kifizetnie a dolgozóit. Az ellenzék jelöltjének egykori vállalkozását omladozó, romos házakból "felügyelték". 

A baloldali pártok amúgy egységesen sorakoztak fel a korábban judapestező, és a zsidókat tetűcsúzdásoknak nevező antiszemita jelölt mellett. A zsidó egyházi vezetők, és több más baloldali közéleti személyiség is mélyen elítélte Bíró antiszemita gyalázkodását, és felszólították az érintett pártokat, hogy mondják fel a választási szövetséget, egyébként sikertelenül.

Október 11-én Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében voksolásra kerül sor.
A választást a fideszes Koncz Ferenc tragikus körülmények között bekövetkezett halála miatt kellett kiírni. A kormánypártok az elhalálozott képviselő lányát, a washingtoni tapasztalatokkal is rendelkező Koncz Zsófiát indítják,  a baloldali pártok Bíró Lászlót, míg függetlenként méretteti meg magát Szanyi Tibor ISZOMM nevű mozgalmának a támogatásával Tóth Ádám helyi vállalkozó, illetve még egy kevésbé ismert jelölt.