A magyar parlamentben a Fidesz jelenlegi frakciója nem fog megszavazni, ratifikálni egy olyan megállapodást, amely az uniós szerződések sunyi, lopakodó módosításával politikai furkósbottá emeli a zsaroláshoz való jogot "jogállamisági kondicionalitás" álnév alatt – közölte Kocsis Máté, a Facebook-oldalán. 

Biztosan nem. Ilyet még akkor sem, ha netán maga a kormány kérné. Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, világos feltételek mellett tette, a szerződésben tisztázott volt a hazánkat megillető jogok és terhelő kötelezettségek összessége. Ezek esetleges módosítása kizárólag szabályozott eljárás során, a lisszaboni szerződés módosításával valósulhat meg – írta közösségi oldalán Kocsis Máté. Bár nem értünk egyet a tagállamok közös adósságfelvételével, előremutató kompromisszumnak tartjuk a nyári uniós tárgyalásokon elért eredményeket, kedvezőnek ítéljük meg a létrejött megállapodást, az új költségvetést és a gazdasági újjáépítési csomagot – tette hozzá. 

Kocsis szerint abban azonban egészen biztos lehet mindenki, hogy a magyar parlamentben a Fidesz jelenlegi frakciója nem fog megszavazni, ratifikálni egy olyan megállapodást, amely az uniós szerződések sunyi, lopakodó módosításával politikai furkósbottá emeli a zsaroláshoz való jogot "jogállamisági kondicionalitás" álnév alatt. Ilyet akkor sem szavaznánk meg, ha netán maga a kormány kérné – zárul a bejegyzés.