Őrizetbe vették azt a három szír határsértőt, akiket szerda hajnalban fogtak el Röszkén, miután migránsok egy csoportja kövekkel dobálta meg a járőröket.

Várkonyi Gergely, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: a három férfit határzár tiltott átlépése bűntettével gyanúsítják.

Létrával próbáltak átmászni

Szerdára virradóra negyvenen gyűltek össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél.

A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerák segítségével felfedezték, hogy a határ egymáshoz közeli szakaszain, kisebb csoportokban, létrák segítségével többen megpróbálnak az ideiglenes biztonsági határzárra felmászni,  és illegálisan Magyarország területére jutni.

Hivatalos személy elleni erőszak a vád

A határsértők erőszakosan léptek fel a határt védő járőrökkel szemben, kövekkel dobálták meg őket, eközben a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár tettek. A rendőrök a határ közelében három szír férfit elfogtak, 

több csoport erőszakos átlépési kísérletét pedig megakadályozták. Az elfogott határsértőket előállították és gyanúsítottként kihallgatták ki.

Három szír férfit fogtak el a határ közelében a rendőrökForrás: police.hu

Az ügyben hivatalos személy elleni, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntettének gyanúja miatt is eljárás indult ismeretlen tettesek ellen - ismertette a százados.