A civil szervezetek október 12-től pályázhatnak

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a civil szektor jelentőségéről beszélt határon innen és túl.
Vágólapra másolva!

A politikusnak nemrégiben jelent meg egy könyve, amiben a 2010-2014-es bécsi nagykövetségének a történetét dolgozza fel, de foglalkozik a kötetben az akkori Ausztriáról is, az egészet egy tágabb kontextusba helyezve.

Jelenlegi munkakörét tekintve arról beszélt az államtitkár, hogy nagykövetként még nem tudta, hogy majd a civil szektorral fog az államigazgatásban foglalkozni, de azért már ekkor is tartott fenn kapcsolatot több civil szervezettel. Ám a diplomáciai tapasztalatok segítettek neki az államtitkári feladatok ellátásában, erre azért is szükség van – tette hozzá, mert azért ezen a területen is vannak élesebb megbeszélések, viták, ezek mindegyikébe beleáll a politikus, de a cél a problémák megoldása.

Ami a problémák megoldását illeti, Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, a koronavírus-járvány miatt az NEA alapjai egy fillérrel sem csökkentek, mellette pont a vírus kapcsán a civilek számára a különböző elszámolási határidőket eltolták. Ez azt jelenti, hogy ezek a szervezetek többé-kevésbé képesek megcsinálni a tervezett programokat. Azt meg különösen jó látni, hogy a civil szervezetek megértették a magyar kormány álláspontját, ami szerint a járvány második hullámában nem zárják le az országot, így egymásután történnek meg a különböző civil programok.

A teljes beszélgetés itt olvasható.