Csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 16 emberrel szemben egy pécsi focimeccsen történt rendbontás miatt.

A PMFC labdarúgó csapata februárban edzőmérkőzést játszott egy horvát csapattal. A vendégcsapatot 50 horvát szurkoló is elkísérte, akik a pálya mellett egy kordon mögött szurkoltak, amit a biztonsági személyzet kiejezetten nekik jelölt ki. Zászlókat is elhelyeztek a pálya mellett. Legalább ugyanennyi pécsi szurkolók is érkezett. 

A meccs közben először csak egymásnak üzengettek, majd mindkét tábor belépett a pályára.

A biztonsági személyzet a horvát szurkolókat visszaküldte a kordon mögé. Ők el is indultak.Ezután tört ki a balhé, amikor az egyik pécsi néző egy sörösüveget dobott a horvát szurkolók felé. A pécsiek visszafordultak és megindultak a horvát drukkerek irányába.

A pécsiek köveket és fadarabokat dobáltak rájuk.

A horvátok nem hagyták magukat. A többiek is megbontották a pálya melleti kerítést megindultak a pécsiek felé.

A két szurkolótábor tagjai szó szerint egymásnak estek a pálya közepén, amit videóra is vettek.

Ütötték-verték egymást, mindenhol, ahol csak érték.

Egy idő után, amikor a pécsi szurkolók rájöttek, hogy sokkal kevesebben verekednek, mint a horvátok és így nem sok esélyük van a győzelemre, lesétáltak a pályáról. A horvátok is visszatértek a nekik kijelölt területre.

Az ügyészség 16 vádlottal szemben emelt vádat részben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, részben csoportosan elkövetett rendbontás miatt, míg 40 gyanúsítottat megrovásban részesített.

Az ügyészek valamennyi vádlottnál indítványozták, hogy a bíróság tiltsa el őket a focimeccsek látogatásától.