Elítélték a magyar határőröket kővel dobáló migránsokat - videó

Röszke, migráns, határzár, kerítés, létra,
Mintegy 40 migráns próbált létrákon át Magyarországra jutni Röszkénél
Vágólapra másolva!
A bíróság egy-egy évre ítélte azt a három szír migránst, akik társaikkal kövekkel doblták meg a magyar határőröket Röszkénél. Emellett két évig nem léphetnek be az országba. Nem ez volt az első eset, amikor migránsok a határnál az országot védő határőrökre támadtak.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt korábban megírtuk, hónapok óta fokozódik a nyomás a Magyarországot védő kerítésen. Idén többször is megpróbálták a migránsok áttörni a magyar-szerb határszakaszon. Az elmúlt hetekben több migránsalagutat is találtak a rendőrök. Röszkénél öt évvel ezelőtt volt az eddigi legnagyobb összecsapás:

Ahmed H. vezetésével kövekkel támadtak a Magyarországot védő rendőrökre az illegális bevándorlók. A jogerősen elítélt Ahmed H.-t Soros emberei védték a magyar bíróságon.

Szeptember 30-án, hajnalban a szerb-magyar határ röszkei vasútátkelőhelyhez közeli szakaszán is csoportokban negyven migráns gyűlt össze, akik

az ideiglenes biztonsági határzárra másztak fel, és onnan próbáltak bejutni az országba. A 10-15 fős csoportok tagjai emellett a kerítés túloldalán álló rendőrök felé köveket dobtak.

A rendőrök rövid időn belül elfogták az illegális migránsokat, és eljárást indítottak ellenük. Az ügyben ma videóhívással tartottak tárgyalást, amelyen a három szír férfit határzár tiltott átlépése miatt ítélték el. Mind a hárman egy év börtönt kaptak. Az ítéletet két évre felfüggesztették, emellett Magyarországra két évig nem léphetnek be - tudta meg az Origo az ügyészség szóvivőjétől.