Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a család annak, aki segít megtalálni egy eltűnt miskolci asszonyt. Az Alzheimer-kórban szenvedő nő egy hónapja kisétált egy családi látogatásról, azóta nincs hír róla.

Egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak a nőnek a családja, aki egy hónapja tűnt el Miskolcról - írja a Ripost. Az Alzheimer-kórban szenvedő egykori tanárnő egy családlátogatáson vett részt párjával, a nő pedig egyszerűen kisétált a szobából, ahol beszélgettek. Azóta nincs semmi hír róla. 

Marietta egy hónapja tűnt el MiskolcrólForrás: Bors

– Unatkozott, azt mondta, kimegy, jár egyet a kertben. Mikor már egy órája nem jött vissza, a keresésére indultam, de a házban és a környékén már nem találtam – mondta a Ripostnak Marietta párja. Tóth István azonnal autóba pattant és keresni kezdte a nőt, de besötétedett, így értesítette a rendőrséget. 

Hajnali 2 óráig keresték, átfésülték a területet, eredmény nélkül  – tette hozzá István. Másnap kutyás keresők is a nyomába eredtek, de sajnos nem jártak eredménnyel, pedig nagyon lelkiismeretesen próbálkoztak.

Az asszony élettársa azt is elmondta a lapnak, hogy a pincesoron, nem messze a családi házuktól, egy hölgy találkozott Mariettával, aki útbaigazítást kért tőle. A nő szerint Marietta nem tűnt betegnek, könnyedén eligazította.  

A közelben van erdő és bányató is, azokat a rendőrök szintén átkutatták, de nem találtak semmit.

– Bár egy hónap eltelt, bízom benne, hogy valahol meglesz. Ezért is ajánlottunk fel egymillió forintos nyomravezetői díjat, ugyanis nagyon hiányzik – mondta István.