Fidesz: Tízezer bérlakásban élőt sarcol meg Miskolc baloldali vezetősége

Miskolc, város, illusztráció
Miskolc, 2017. július 19. Gyalogosok a miskolci Széchenyi István utcában 2017. július 19-én. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Miskolcon csaknem négyezer lakásban emelik a közeljövőben folyamatosan a bérleti díjakat és a kapcsolódó letétet, ez több mint tízezer bérből vagy nyugdíjból élő miskolcit hoz lehetetlen vagy nagyon nehéz egzisztenciális helyzetbe – hívta fel a figyelmet a miskolci Fidesz. 
Vágólapra másolva!

A miskolci Fidesz-KDNP frakciószövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy a baloldali városvezetés véget vetett a rezsicsökkentésnek, folyamatosan emeli az árakat, ezentúl az önkormányzati bérlakásokban élőknek kell jelentősen többet fizetniük - mondta Soós Attila önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság fideszes elnöke. A várospolitikus közölte:

a frakciószövetség többször jelezte a balliberális vezetésnek, hogy az általuk előidézett hétmilliárdos költségvetési hiányt ne a miskolciak zsebéből tömjék be.

Javasolták, hogy vezessenek be privatizációs és árstopot, ne kótyavetyéljék el Miskolc vagyonát, ne rójanak vállalhatatlan díj- és adóterheket azokra, akik évek, évtizedek óta becsülettel dolgoznak, dolgoztak Miskolcon, nevelik gyermekeiket, gondoskodnak szüleikről - fogalmazott.

Fidesz: Ámokfutásba kezdett a baloldali városvezetés (illusztráció) Forrás: MTI/Balázs Attila

Ennek ellenére ámokfutásba kezdtek: a kritikus közegészségügyi helyzetben a tömegközlekedés díjainak emelése és a járatok ritkítása mellett úgy döntöttek, hogy drasztikusan megemelik az önkormányzati lakások bérleti és óvadéki letéti díjait - fűzte hozzá. Soós Attila azt mondta, hogy

Arra kérte a város vezetőit, hogy Miskolc működtetését és fejlesztését a város tízmilliárdos nagyságrendű bevételéből, az elmúlt esztendőkben elnyert pályázati pénzekből, de elsősorban az utóbbi évtizedben megvalósult számtalan fejlesztés eredményéből oldják meg.

- folytatta. Miskolc, a miskolciak többet érdemelnek, ne az ő zsebükben turkáljanak; ideje lenne dolgozni a városért - fogalmazott Soós Attila.