A blokád befejezésére és a normális munka elkezdésére szavazott a dolgozók elsöprő többsége a Színművészeti reggeli gyűlésén

Vágólapra másolva!
Gyűlést tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületében az intézmény dolgozói. Az Origo információ szerint itt nem a tanárok vettek részt - bár úgy tudjuk, több tanár is a normális élet visszatérte mellett van - , hanem az egyetem többi alkalmazottja. Elsöprő többségük a blokád ellen szavazott.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, néhány tucat diák - a lemondott vezetők erős támogatásával - elfoglalta a Színház- és Filmművészeti Egyetemet szeptember elején. Azt akarták megakadályozni, hogy a törvényesen kinevezett kuratórium, Vidnyánszky Attila vezetésével elkezdhessen dolgozni. Szeptember végén pedig az új kancellárt nem engedték be az épületbe.

Ahogy többször megírtuk: Gyurcsány Ferenc facebook-bejegyzése adta a jelet a Színművészeti vezetőinek (hivatalosan Upor László azóta lemondott rektorhelyettes, de elsősorban Ascher Tamás és Máté Gábor mozgatja a szálakat), hogy a diákokat manipulálva az új kuratórium ellen szervezkedjenek.

(Jellemző, hogy míg a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor és a színház főrendezője, Ascher Tamás bejelentette, hogy nem tanít tovább, az előtérben tartott dramaturg, a lemondott rektorhelyettes, Upor László azt mondta két napja az ATV-nek, hogy bár vezetőként lemondott, de tanárként maradni akar... Nem kell hozzá nagy fantázia megfejteni, hogy miért kellett maradnia, és hogy mi lesz a feladata.)

Egyébként nemrégen derült ki: a Színház- és Filmművészeti Egyetem sajtósa emait küldözgetett a hallgatóknak, amiben arról volt szó: augusztus elején négy napos politikai tábort szerveznek a Színművészeti területén a diákoknak, ahol egyetemfoglalásokról, blokádokról hallgathatnak előadásokat. Misetics Bálintot és Gulyás Márton is reklámozták a felhívásban, mint előadók. Az erről szóló dokumentumot az Origón bemutattuk, egy nappal később Upor László mindezt el is ismerte.

Arról is beszámoltunk, hogy 10 diák koronavírusos lett, de Upor László arra nem válaszolt, hogy milyen intézkedéseket hoztak a diákok egészsége érdekében.

A mai gyűlésen a dolgozók nagy többsége hiába szavazott a blokád ellen, két órával később néhány tucat diák összeült és elutasították a Színművészeti dolgozóinak a kérését.