Folytatódnak a fokozott közúti közlekedési ellenőrzések Somogy megyében. A rendőrök új módszert is bevetettek a szabályszegők ellen - írja a police.hu.

Somogy megyében összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekbe kezdtek a rendőrök.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. október 2-án Berzencén és környékén ellenőrizték a közlekedőket. Az akció célja az agresszív, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt. A rendőröknek többek között tilos jelzésen áthaladás, előzési és elsőbbségadási szabályok megsértése, gyerekbiztonsági rendszer hiánya, illetve biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében új ellenőrzési módszert is bevezettek: most már nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket a forgalmi szituációkról és szabályszegésekről.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében tervez további, ehhez hasonló forgalom-ellenőrzéseket az egész megyében.