A Hungary Helps, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével összesen 20 millió forintos gyorssegéllyel támogatja a karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációját - írta közösségi média oldalán Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője

Magyarország a béke pártján áll, és a konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az emberi szolidaritásunk egyetemes, így együttérzünk minden ártatlanul szenvedővel.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Azbej Tristan hozzátette, hogy nem megy el szó nélkül a képmutató nyilatkozatok mellett, amelyek személyében igyekeztek támadni őt, miközben munkatársaival és jószolgálati partnereikkel a segítségnyújtás felelős, és hatékony módját készítették elő. A hirtelen keresztényvédővé avanzsált politikusok ártatlan emberek tucatjainak tragikus halálát saját politikai érdekeikre felhasználva kérték rajtam számon a nyilatkozatot.

- Mondta az államtitkárság vezetője. Majd hozzátette, hogy a válasza a Hungary Helps program alapelve: számunkra a tett az első, a szó második.