A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsre látogatott hétfőn Varga Judit igazságügyi miniszter, aki Koncz Zsófiával, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltjével családokat keresett fel.

A politikus a közmédiának azt mondta, miskolci születésűként számára nem volt kérdés, hogy a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást megelőzően látogatást tegyen a választókerületben és támogassa Koncz Zsófiát.

Nagyon fontos, hogy egy városba úgy érkezzen az ember, hogy ne csak az utcákon sétáljon, hanem térjen be a házakba, a családokhoz, és beszélgessen a hétköznapokról és a mindennapokról, hiszen akkor lehet igazán átérezni, hogy mi az, ami a városnak fontos a jövőben, mi az, amiben a kormány oda tud állni az emberek mellé" - fogalmazta meg látogatása célját Varga Judit.

Varga JuditForrás: www.grazmel-photography.com/Www.Grazmel-Photography.Com

Elmondta, egyeztetést folytatott a kormánypártok képviselőjelöltjével arról, hogy

a következő uniós költségvetési keretterv mekkora lehetőségeket kínál Észak-Magyarországnak, emellett szóba került a Miskolci Egyetem fejlesztési lehetősége is.

„Nagy terveim vannak azzal, hogy az egyetem egy olyan vonzó oktatási intézmény legyen, amely a régióban képes tartani az itt születetteket, hiszen a legnagyobb kihívás az elvándorlás és a fiatalok helyben tartása" - jelentette ki a felsőoktatási intézmény kuratóriumának elnöki tisztségét is betöltő miniszter.

Varga Judit azt mondta, a kormány életpályát szeretne kínálni a bölcsődétől a nyugdíjig, és ebben a Miskolci Egyetemnek fontos szerepe lesz.

A beruházások ösztönzésével, illetve a kutatókkal és a vállalkozókkal való együttműködéssel munkahelyteremtési lehetőséget kap a régió - mondta az igazságügyi miniszter.

Koncz Zsófia kérdésre válaszolva örömét fejezte ki a miniszteri látogatás miatt, szerencsiként pedig

fontos kérdésnek nevezte a 37-es főút kétsávossá bővítését és az európai uniós fejlesztések folytatását a városban.

Ezek mellett az agrárium fejlesztéséről is egyeztetett Varga Judit miniszterrel, hiszen ez is jelentős kérdés a térségben - mondta a kormánypárti képviselőjelölt.