Az ápolók fizetését is növeli a kormány az orvosok drasztikus béremelése mellett

Egymást segítik a Szent Imre Kórház orvosai, ápolói a védőfelszerelés helyes felvételében
Vágólapra másolva!
Az orvosok drasztikus béremelése mellett folytatódik a szakdolgozók, így az ápolók béremelési programja - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden. Összesítése szerint ez 72 százalékos pluszt jelent majd az ágazatban dolgozóknak 2022-re.
Vágólapra másolva!

Több helyen felmerült a kérdés a kormány minapi bejelentése kapcsán, hogy az orvosok mellett az ápolók is kapnak-e béremelést. Dömötör Csaba erre adott választ a magyar kormány hivatalos oldalán közzétett Facebook-videójában.

"A szakdolgozók, így az ápolók béremelési programja jelenleg is folyamatban van" - jelentette ki az államtitkár, aki a részleteket is ismertette:

  • a folyamat 2019-ben kezdődött egy 8 százalékos emeléssel;
  • ezt idén januárban egy 14 százalékos béremelés követte;
  • novemberben 20 százalékos emelés következik;
  • végül 2022-ben egy újabb 30 százalékos emelés jön.

Összegezve elmondta, hogy

a program bevezetése 72 százalékos pluszt jelent az ápolóknak.

"Reményeink szerint ezek az emelések minden érintett számára érzékelhető jövedelemnövekedést és kiszámítható életpályát jelentenek. Köszönet a helytállásért!" - zárta mondandóját Dömötör Csaba.

Mint ismert, a kormány múlt héten több körben tárgyalt az orvosi kamarával az orvosok fizetésének emeléséről és a hálapénz büntetőjogi szankcionálásáról. A kabinet ezt követően az elmúlt évtized legnagyobb orvosi béremelésére tett javaslatot, amit tegnap be is nyújtott az Országgyűlésnek.