A családügyek a jövőben is kiemelt szerepet kapnak a kormányzás és a törvényalkotás területén

Vágólapra másolva!
Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője, a frakció családügyi kabinetjének új vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt új munkájáról, a családoknak és a pedagógusoknak nyújtott támogatásokról.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy miután a kormány döntése értelmében Novák Katalin a családügyekkel foglalkozó miniszter lett, így a Fidesz-KDNP frakciószövetségben a családügyi kabinet vezetését átvette a miniszter asszonytól. Mint hozzátette, nagy megtiszteltetés ez számára, hiszen a családügyek a jövőben is kiemelt szerepet kapnak a kormányzás és a törvényalkotás területén. Dunai Mónika megerősítette, ahogy a kormányfő is többször kiemelte, az éle nem állhat meg, ami jelen esetben azt is jelenti, a koronavírus-járvány alatt is folytatódnak a családtámogatási programok, ahogy minden erejével azon dolgozik a kormányzat, hogy a gazdaságot újra talpraállítsák.

A politikus hozzátette, az őszi ülésszak során számos olyan törvény kerül a Parlament elé, amelyek kifejezetten a családok védelmét szolgálják az eddigiek mellett. Már csak azért is, mert ahogy azt a nemrégiben kinevezett családügyi miniszter is elmondta, egy soha nem látott otthonteremtési program kidolgozását indította el a kormány, de mellett a Családvédelmi Akcióterv 2 is készülőben van már.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.