Kis híján szörnyet halt az a fiatal férfi, aki 2017 szeptemberén, a Várpalatai Napokon kiesett a körhintából. Összesen 460 napot töltött kórházban, míg végül 2018 decemberében hazaengedték. A fiú állapota azóta rohamosan javul, ráadásul megismert egy lányt, Vandát, akinek néhány nappal ezelőtt a megkérte a kezét.

Ahogyan már korábban megírtuk, Krisztofer augusztusban ismerte meg barátnőjét.

A fiam egy ideje már gondolkozott azon, hogy megkéri a barátnője kezét. A múlt hét végén összegyűlt a család, és úgy érezte, most jött el a pillanat. Vanda azt hitte, kibeszéljük, mert akkor hallgattunk el, amikor belépett a szobába. Aztán elindítottam egy szép eljegyzési zenét, Krisztofer odalépett hozzá, majd letérdel – mndta a Borsnak Diána, Krisztofer anyja.

Bár a két fiatal már január óta rendszeresen beszélgetett, és találkozgatott, hivatalosan csak augusztusban kezdtek járni egymással. A fiatal nő ennek ellenére gondolkodás nélkül, azonnal igent mondott a lánykérésre.

Krisztofer gyakran mondogatta, hogy majd egy év múlva megkéri a kezem, ezért azt hittem, erre majd csak jövőre kerülhet sor. Nagyon meglepődtem, de most kimondhatatlanul boldog vagyok – mondta Vanda, Krisztofer menyasszonya.

2017. szeptember 2-án az akkor 18 éves Máthé Krisztiánnak brutális balesete volt  

a 33 méter magas körhinta felső tartóeleme leszakadt, a fiú pedig 8 métert repült, majd a járdának csapódott. Súlyos koponyatörése lett, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol mélyaltatásban tartották.

Később egy rehabilitációs intézetben, fejlesztő kezelésekre kellett járnia.

Krisztofer hosszú ideig volt kómában, az orvosok pedig csupán 2 százalék esélyt adtak neki a túlélésre. Csodával határos módon azonban a fiú állapota javulni kezdett.

A fiúnak újra kellett tanulnia beszélni és járni, ráadásul a korábbi emlékei teljesen törlődtek a fejéből: elfelejtette régi barátait, és a baleset előtt átélt pillanatait. Azonban nem adja fel: szeretné befejezni az iskolát, érettségit, szakmát szerezni, majd asztalosként dolgozni, és feleségül venni frissen eljegyzett barátnőjét.