Átlépett egy határt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor egy olyan jelöltet állított, más ellenzéki pártok vezetőivel együtt a borsodi időközi választáson, aki náci - mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fürjes Balázs hangsúlyozta, a Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke által jelölt Bíró László egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte, és zsidó uzsorástőkéről posztolt.

Fürjes BalázsFotó: Adrián Zoltán - Origo

Tehát gyomorforgató, elfogadhatatlan kijelentéseket tett, és szerintem a főpolgármesternek kellett volna az elsőnek lenni, aki a judapestezve zsidózó jelölt ellen fellép, és követeli a visszaléptetését - mondta az államtitkár. Hozzátette, hogy ehhez képest Karácsony Gergely egy kampányvideóban "teljes mellszélességgel" kiáll az antiszemita jelölt mellett.

Fürjes Balázs szerint ez a budapesti zsidóság és minden jóérzésű magyar ember elárulása. Budapest első embere egyszerűen nem tehet ilyet - emelte ki.