Kérvényt írt szeptember elején a Színház- és Filmművészeti Egyetem akkori rektorhelyettese, hogy halasszák el a félévet

Színház és Filmművészeti Egyetem bejárata a Vas utcában 2020 szeptember 6-án, barikád, tüntetés, SzFE
Vágólapra másolva!
Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja azt mondta, hogyha nem marad abba a blokád, nem kezdik el a hallgatók a valódi tanulást, akkor felmerül: érvénytelenítik a félévet. (Mint ismert: a blokádban a tiltakozó hallgatók azt követelik, hogy se órarend, se jelenléti ív ne legyen.) Mivel az új vezetőség nem mehet be az épületbe, így azt sem tudják ellenőrizni, hogy van-e az egyetemen bármilyen, tanításnak nevezhető tevékenység. Ezután Upor Lászlóék, azaz a régi vezetők tiltakoztak, elfogadhatatlannak tartják, hogy elhalasszák a félévet. Azonban egy hónappal ezelőtt Upor László még azt kérvényezte, hogy halasszák el a félévet.
Vágólapra másolva!

A levél első részében arról ír, hogy a 2019/2020-as tanév második félévét a járvány miatt számos módosítással augusztus 31-ig meghosszabbították, a gyakorlati képzés nagy részét a nyári időszakra, illetve az őszi félévre tolták. (Arról nem ír, hogy ebben az időszakban négynapos politikai tábort tartottak az egyetemen arról, hogy kell blokádot csinálni. Erre az egyetem sajtósa küldött körlevelet a hallgatóknak. Mindezt Upor László egyébként elismerte az Origónak.) De visszatérve a kérvényre, Upor László így fogalmaz:

"Minderre tekintettel kérem Tisztelt Elnök Urat, foglaljon állást abban a kérdésben, hogy a válsághelyzet okán lehetséges-e a 2020/2021-es tanév első félévének általános elhalasztása a második félévre, bizonyos képzések tekintetében."

A levél 2020. szeptember 4-i keltezésű, és Upor László írta alá. Reméljük, Upor László elmondja, hogy fenntartja-e korábbi álláspontját.