Az akcióhoz 1353-as mezben futó hazai önkéntesek is csatlakoztak, hogy így hívják fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai rászorulókért indított gyűjtésére - olvasható a segélyszervezet sajtóközleményében.

Virtuális közösségben, de valódi célokért futottak együtt kárpátaljai gyerekek és az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti önkéntesei. A rendkívüli akciót Kovács Kokó István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövetének vezetésével hirdették meg csütörtök délután a Margitszigetre. Az olimpiai bajnok bokszoló és a hozzá csatlakozó önkéntes futók online módon kapcsolódtak össze a beregszászi iskolás gyerekekkel, akik pedig a hagyományosan októberben megszervezett - ám idén a járvány miatt elmaradó - Beregszászi Jótékonysági Félmaraton helyszínén „álltak rajthoz”.
Forrás: Fekete Daniel / MÖS
Az akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a határokon átívelő szolidaritás fontosságára, és hogy az adományokból minél több olyan rászoruló családot, gyermeket és egyedül élő időst tudjon az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján támogatni, akik a járvány miatt most még nehezebb helyzetbe kerültek. A jól ismert 1353-as adományvonal számait a futók is magukon viselték, hogy így buzdítsanak minél többeket adakozásra.
Forrás: Fekete Daniel / MÖS
A budapesti futáson Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a futók mellett köszönetet mondott a Segélyszervezet kárpátaljai munkáját elkötelezetten támogató partnereknek, a Szerencsejáték Zrt-nek, az MKB Banknak, a Meditop Kft-nek és az EU-Fire Kft-nek, hogy a nehéz körülmények közepette idén is az adománygyűjtés mellé álltak.
Forrás: Fekete Daniel / MÖS
Minden segítség számít!

A 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forint támogatást lehet felajánlani. Minden októberi érkező hívásat a Segélyszervezet a kárpátaljai munkájára fordítja:

15 hívás a egy gyermek fejlesztő foglalkozását fedezi
40 hívás egy élelmiszercsomagot jelent egy bajbajutott család számára
130 hívásból pedig a leghidegebb hónapokra elegendő tüzelőadomány lehet

A rendezvényen elmondták azt is, hogy nagyobb összeggel a www.segelyszervezet.hu honlapon, vagy a 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással, „Kárpátalja" megjelöléssel lehet segíteni. A beérkező adományokat a szervezet téli élelmiszer és tűzifa segélyakciójára, illetve az egész évben működő, rászoruló gyermekek felzárkózását elősegítő programjának finanszírozására fordítja.