A baloldali kormányok és a városvezetések módszertana nem változott. Gazdasági válság idején a gazdasági szereplők terheinek csökkentése helyett csak adóemelésben tudnak gondolkodni! Ezt az egyetlen válságkezelési megoldást ismerik - derül ki a Fidesz-KDNP közleményéből.

Azt írják, hogy ezzel szemben 

a vállalkozások életben tartása érdekében, pont ilyen időszakokban kell csökkenteni az adóterheket. Mi az adómérséklési javaslatokat támogatjuk.     

Csak Karácsony Gergelynek okoz meglepetést a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság. Már tavasszal lehetett tudni, hogy komoly recesszió lesz az idegenforgalmi és turisztikai ágazatban. Miért nem hívta össze már hónapokkal korábban a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, és miért nem egyeztetett a kormánnyal? Miért nem ültek le az év elején az érdekképviseleti szervezetekkel és kértek szakmai javaslatokat? Az elmúlt időszakban azt láttuk, hogy a főpolgármester gőgös ellenállást tanúsított minden segítő javaslattal szemben. És persze most bejelenti a tőlük megszokott adóemelést - írják a közleményben.