Kilométereken át üldözték a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint meglopta a főnökét. Az autóját is elvitte, később azzal menekült, a végén már több rendőrautó elől. Végül egy szántóföldre hajtott, és onnan futva próbált elmenekülni, de elfogták.

Egy férfit és a szerelmét egy törteli gazda fogadta be korábban tanyájára. Szállást és munkát adott nekik egy ideig. Október 2-án este aztán a férfi a tanya melléképületéről leverte a lakatot, és az ott tárolt gépeket, a többi közt sarokcsiszolókat, hegesztő trafót, vésőgépet, és több százezer forint értékű lószerszámokat berámolták a gazda kocsijába.  Betette még az autóba a másnapi disznótorra előkészített fűszereket, tisztítószereket, és elhajtottak, úgy, hogy jogosítványa sem volt.

A feljelentés után a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene, és elkezdték keresni a lopott kocsit is.

A rendszám alapján a jászberényi rendőrök felismerték. Amikor azonban meg akarták állítani, gyorsítani kezdett. 

Több kilométeren keresztül menekültek a rendőrök elől. A járőrök a végén már több autóval követték, és végül egy tanyán fogták el,  miután a szántóföldön elakadt kocsiból futva akart tovább menekülni.

A kocsit a rendőrök lefoglalták, az egyik lopott fúrógépet pedig egy kőteleki tanyán megtalálták.

A férfi kihallgatásán részben beismerte a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett. Állítása szerint főnöke tartozott neki a bérével, emiatt lopta meg. 

A férfit őrizetbe vették, lopás megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellene, kérték letartóztatását.