Egy magyarországi pékséget üzemeltető albán férfi azzal bízta meg egyik szintén albán alkalmazottját, és egy német állampolgárságú török férfit, hogy raboljanak ki egy másik albán péket Pomázon. A török férfi ismerős terepen dolgozott, ő korábban is bántalmazta a pomázi pékséget üzemeltető albánt.

2019. február 22-én este a török és az albán férfi, miután felmérték a helyszínt, és különböző eszközöket szereztek be a rabláshoz, az esti órákban megjelentek a kiszemelt pomázi pékségnél. A török férfinél egy a valódihoz megtévesztően hasonlító gázfegyver volt, míg albán társa egy kést vitt magával. Még a rablás megkezdése előtt, a gyanús viselkedésük feltűnést keltett a pékséghez tartozó emberekben, emiatt

kérdőre akarták vonni őket, mire azok elővették a fegyvereiket és bekényszerítették a pékség embereit a hátsó udvarban lévő lakrészbe.

A beterelt emberek kezét megkötözték és a fegyverekkel fenyegetőzve pénzt követeltek a pékség vezetőjétől. Amikor a rablók figyelme egy kicsit lankadt, az egyik megkötözött férfi kiszabadította a kezeit és ellenük fordult. Ezen felbátorodva a többiek is ezt tették és ezzel sikerült elüldözni az egyik támadót. A másik férfit lefegyverezték és átadták a később kiérkező rendőröknek. A török és albán elkövető valamint az őket felbérelő szintén albán férfi ellen többek közöttjelentős értékre elkövetett fegyveres rablás és minősített magánlaksértés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség.