November végéig rengeteg korlátozás lesz az M3-as autópályán

Dugók a bevezető utakon, autópálya M3
Budapest, 2011. november 4. Torlódik a forgalom az M3-as autópálya bevezető szakaszán. Országszerte mintegy száz, a fővárosban 12 helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA szakszervezeti szövetség. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Több szakaszon, több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya november végéig. Felújítások lesznek Aszódnál, Ludas környékén és Mezőkövesdnél.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte, 1,5 milliárd forint értékben történik a felújítás.

Ahol lehet, sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a munkálatok, így megtartják a 2x2 sávos forgalmat.

  • Az Aszód térségi szakasz felújításánál a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és a külső sávon haladhat.
  • A Budapest felé vezető oldalról egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára, a munkavégzés mellett a Budapest felé vezető oldalon a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett.
  • A felújítási munkák során rövid ideig a 90-es jelű Nagyfüged, Ludas csomópontban sem lehet majd felhajtani a főváros felé, az időjárási körülményektől függően előreláthatóan 2020. október 17-e és 22-e között. A csomópont további három le- és felhajtó ágait a munkálatok nem érintik, azok a munkavégzés ideje alatt továbbra is használhatóak lesznek.

A közleményben hozzátették, a felújítások várhatóan november végén fejeződnek be.