Karácsony Gergely az elmúlt napokban elkezdte bemutatni egyéves tevékenységét, mindent, amire büszke. Mint kiderült, igazán arra büszke, hogy rovarhoteleket, darázsgarázsokat és méhbarát kerteket kezdtek el telepíteni a fővárosi közparkokba. Karácsony már korábban is lelkesen kiállt a rovarok mellett: azt fejtegette, hogy az utasoknak nem kell aggódniuk a méhtámadásoktól, azok ugyanis nem bántják az embert, ha az ember sem bántja őket. Éppen ezért egyenesen a buszmegállókba telepítette volna őket. Eközben a Lánchíd rozsdásodik, a Csömöri úti felüljáróval semmi nem történik, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vállalkozóknak nem segít az önkormányzat, de erre a méhek, darazsak és egyéb rovarok mellett nyilván nem maradt idő.

Pénteken megtudtuk Karácsony Gergelytől, hogy az elmúlt egyéves tevékenységéből nagyon büszke arra, hogy - idézet -

rovarhoteleket, darázsgarázsokat és méhbarát kerteket kezdtünk el telepíteni a fővárosi közparkokba. A baloldali főpolgármester a közösségi oldalán úgy adta elő ezt a teljesítményt, mintha sikerült volna megépíteni az 5-ös metrót egy év alatt. De legalábbis megoldani a Lánchíd felújítását.

Karácsony Gergely nagyon büszke arra, hogy milyen nagy becsben tartják Budapesten a rovarokatFotó: Polyák Attila - Origo

Karácsony eddigi főpolgármestersége alatt nem ez az első eset, hogy a főváros valós problémái helyett a rovarok életével foglalkozik. Még idén januárban beszélt arról, hogy méheket telepítene a buszmegállókba  azzal a feltétellel, hogy a tömegközlekedésben részt vevő polgárok nem zaklatják a méheket.

Karácsony akkor azt is mondta a HírTV-nek, hogy 

Az utasoknak nem kell aggódniuk a méhtámadásoktól, azok ugyanis nem bántják az embert, ha az ember sem bántja őket.

Józsefvárosban egyébként már munkaanyagba is foglalták a megvalósítás terveit a baloldali képviselők.