Karácsony Gergely elárulta, mire büszke az elmúlt egy évből: rovarhotelekre, darázsgarázsokra és méhbarát kertekre

Karácsony Gergely Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely az elmúlt napokban elkezdte bemutatni egyéves tevékenységét, mindent, amire büszke. Mint kiderült, igazán arra büszke, hogy rovarhoteleket, darázsgarázsokat és méhbarát kerteket kezdtek el telepíteni a fővárosi közparkokba. Karácsony már korábban is lelkesen kiállt a rovarok mellett: azt fejtegette, hogy az utasoknak nem kell aggódniuk a méhtámadásoktól, azok ugyanis nem bántják az embert, ha az ember sem bántja őket. Éppen ezért egyenesen a buszmegállókba telepítette volna őket. Eközben a Lánchíd rozsdásodik, a Csömöri úti felüljáróval semmi nem történik, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi vállalkozóknak nem segít az önkormányzat, de erre a méhek, darazsak és egyéb rovarok mellett nyilván nem maradt idő.
Vágólapra másolva!

Pénteken megtudtuk Karácsony Gergelytől, hogy az elmúlt egyéves tevékenységéből nagyon büszke arra, hogy - idézet -

A baloldali főpolgármester a közösségi oldalán úgy adta elő ezt a teljesítményt, mintha sikerült volna megépíteni az 5-ös metrót egy év alatt. De legalábbis megoldani a Lánchíd felújítását.

Karácsony Gergely nagyon büszke arra, hogy milyen nagy becsben tartják Budapesten a rovarokat Fotó: Polyák Attila - Origo

Karácsony eddigi főpolgármestersége alatt nem ez az első eset, hogy a főváros valós problémái helyett a rovarok életével foglalkozik. Még idén januárban beszélt arról, hogy

méheket telepítene a buszmegállókba azzal a feltétellel, hogy a tömegközlekedésben részt vevő polgárok nem zaklatják a méheket.

Karácsony akkor azt is mondta a HírTV-nek, hogy

Józsefvárosban egyébként már munkaanyagba is foglalták a megvalósítás terveit a baloldali képviselők.