28 sérültje van a dunaföldvári gázömlésnek

Vágólapra másolva!
Rengeteg katasztrófavédőt és mentőst riasztottak az után, hogy a dunaföldvári bioetanol gyárban baleset történt. 13-an súlyosan megsérültek, 15-en pedig könnyebben - tudta meg az Origo az Országos Mentőszolgálattól. Mivel sok emberről van szó, négy kórházba vitték őket. Ahhoz, hogy be tudják őket vinni, egy buszra is szükség volt.
Vágólapra másolva!

Összesen 28 ember sérült meg a ma reggeli dunaföldvári bioetanol gyárban történt balesetben.

A mentősök több autóval és négy mentőhelikopterrel vonultak ki a tömeges balesethez.

Mind a 28 embert már a helyszínen ellátták, és csak ezután vitték őket kórházba.

13-an súlyosan sérültek meg. Az összes sérültnek jellemzően torokkaparása volt, könnyeztek, a súlyosabb sérülteknek nehézlégzésük volt.

Ahhoz, hogy mindenkit kórházba tudjanak vinni, egy buszra is szükség volt. A rengeteg embert összesen négy kórházba szállították: Dunaújvárosba, Székesfehérvárra, Szekszárdra és Kecskemétre - tudtuk meg az Országos Mentőszolgálattól.

Ahogy azt korábban megírtuk: eddig tisztázatlan okból nagy mennyiségű gáz került a légtérbe a dunaföldvári bioetanol gyár üzemi területéről.

Egy szabadtéri hétköbméteres hypotartályába utántöltéskor nem megfelelő anyagot, a jelenlegi információk szerint salétromsavat öntöttek. A két anyag reakciójaként klórgáz fejlődött, ez okozhatta a mérgezést.

A baleset után rengeteg tűzoltót is riasztottak, ők többek között védősugárral vonultak ki a tartály környékére.

A környéken élőket felszólították, hogy csukják be az ajtóikat és ablakaikat. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi gáz ömlött ki a földre.

Frissítés:

A Pannonia Bio Zrt. közleményében azt írta, hogy a baleset péntek reggel 7 óra 45 perckor történt a cég dunaföldvári gyáregységében. Az esemény az üzem negyvenhét munkatársát érintette, akik közül huszonnyolc embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, hármat pedig megfigyelés céljából bent tartanak.