Folyamatosan kettős mércét alkalmaznak Magyarországgal és Lengyelországgal szemben

Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az Európai Unióban történtekről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, továbbra is a koronavírus-járvány elleni védekezés, valamint az Európai Unión belüli események kerültek a figyelem középpontjába. Ez utóbbi kapcsán arra emlékeztetett, hogy legelőször készült egy migrációs jelentés, ami a V4-es országok számára elfogadhatatlan volt, mert bár voltak benne előremutató javaslatok, de a készítők megpróbálták ilyen-olyan módon a kvótát visszahozni, valamint azt is, hogy nem a közösség határain kívül akarják lefolytatni a menekültügyi eljárásokat. A magyar miniszterelnök elmondta az Európai Bizottság elnökének, hogy azok az alapelvek, amelyek mentén a kormány gondolkozik, amelyeket a magyar emberek többször is megerősítettek, a mostani tervezetben sem érvényesülnek, így azt nem tudja támogatni, ebben a többi visegrádi ország is egyetértett.

A képviselő folytatva a sort, megjegyezte, az uniós történet folytatódott azzal, amikor is Vera Jourová bizottsági alelnök egy tagállam polgárait és kormányát is kritizálva szállt bele Magyarországba. Nacsa Lőrinc szerint ez egy vörös vonal, amit nem szabad átlépni, hiszen ezzel egy tagállam állampolgárait sértegette az alelnök. Később ez tovább fokozódott, amikor az Európai Parlament német alelnöke is beszólt Magyarországnak, ezt követte az uniós csúcs, majd a szokásos jogállamisági jelentés. A politikus szerint ez utóbbit inkább Soros jelentésnek kellene hívni, hiszen több olyan civil szervezet adott anyagot ehhez a jelentéshez, amely Soros Györgyhöz köthető.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.