Viccesen kérdezett valamit egy részeg férfi két másiktól egy tatabányai benzinkúton. Válaszul egyikük szó nélkül leütötte. Mindezt olyan brutalitással tette, hogy a férfi később a kórházban meghalt.

Pont egy éve egy részeg férfi és az ismerőse éjfél után megállt tankolni egy tatabányai benzinkúton. Mikor bementek a shopba fizetni, egy másik részeg is megjelent bent, és viccesen azt kérdezte: Tele a tank? A fizetni készülő férfiak közül a részeg úgy feldühödött a másik férfi kérdésén, hogy 

ököllel állon ütötte, amitől a férfi hanyatt esett és beverte a fejét a padlóba, amitől koponyatörése, agyzúzódása lett. 

A férfit kórházba vitték, ahol életmentő műtétet végeztek rajta, de már nem tudták megmenteni az életét, és november 8-án meghalt. A tatabányai rendőrök őrizetbe vették a támadót, majd  a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés miatt emelt vádat ellene.  A vádiratban javasolták, hogy a férfi az ítélethirdetésig maradjon letartóztatásban a bűnismétlés veszélye miatt, valamint hogy ítéljék börtönbüntetésre és tiltsák el a közügyektől.