A judapestező, nyíltan antiszemita Bíró Lászlóval kampányol Karácsony Gergely főpolgármester és a teljes baloldal. Budapest főpolgármestere azért utazott Szerencsre, hogy személyesen támogassa a zsidózó Bíró Lászlót. A borsodi városban a kampányhajrában szintén megjelent Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke és Jakab Péter Jobbik-elnök is. Karácsony Bíróval az oldalán azt mondta: Budapest egy sokszínű, elfogadó város, az ellenzéki jelölt pedig már bocsánatot kért zsidózó kijelentései miatt, ezért nincs oka, hogy ne támogassa őt - írja a Hír TV.

A judapestező Bíró László kampányát segíteni érkezett szerencsre Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és a teljes baloldal. Bíró László korábban az izraeli turistákat pedig tetűcsúzdásoknak hívta. Karácsony szerint mivel a főváros egy sokszínű, elfogadó város, ezért számára belefér, ha valaki korábban antiszemita kijelentéseket tett, de már bocsánatot kért érte.

Karácsony Gergely elismerte, hogy nem diktatúrában, hanem egy szabad országban élünk, de a Hír TV kérdéseire továbbra sem válaszolt.

Kunhalmi Ágnes, a magát demokratának és antirasszistának tartó MSZP társelnöke szerint Bíró László Judapestezése nem érdekli a választókat.

A baloldal mindent bevetett egy nappal az országgyűlési képviselő-választás előtt. Egy zsák krumplira a Fideszes jelölt, Koncz Zsófia nevét írták rá, mintha a kormánypártok osztogatnák a csomagot a szavazatokért. A Jobbik elnöke a Fidesz megbuktatásának lehetőségével tüzelte az embereket.

Bíró László korábban egy varrodát vezetett a Borsod megyei Csernelyben, de alkalmazottai dokumentumokkal bizonyították, hogy adós maradt a fizetésükkel. Volt olyan is, amikor fegyverrel fenyegette őket, mert az elmaradt bérüket kérték.

Ezzel szemben még a héten is jelentkezett három varrónő, akiknek tartozik. Az egyiküknek 120 ezer forinttal. A kormánypártok a térség korábbi országgyűlési képviselőjének, a nyáron motorbalesetben elhunyt Konc Ferencnek a lányát indítják az október 11-i választáson. Koncz Zsófia az édesapja által megkezdett munkát szeretné folytatni.