Vágólapra másolva!
Apáti Bence a "színészforradalom" valós támogatottságáról ír a Magyar Nemzetben. 
Vágólapra másolva!

Szarka Gábor kancellár urat csütörtökön megint, immáron másodszorra sikerült megállítaniuk az SZFE diákjainak. Ne gondoljunk itt nagyszabású ketrecharcra, dulakodásra, előre leszervezett verekedésre, a kancellár nem a TEK segítségével próbált áttörni a sorfalon, nem hozott magával kardlapokkal, gumibotokkal, viperával hadonászó símaszkos, azonosító számaiktól megfosztott rendőr bűnözőket sem. De lovasrohamot sem vezényelt, és sajtóinformációk szerint még egy árva szemet sem volt képes kilövetni.

Mindössze annyi történt, hogy az újonnan kinevezett kancellár olyan egyedül, mint a kisujjam, megpróbált bemenni a munkahelyére, de látva, hogy a nagyjából tizenöt főből álló őrségből senki sem mozdul, konstatálta, hogy ebből aznap sem lesz bejutás meg munkafelvétel, kicsit beszélgetett a sajtó képviselőivel, felolvasott egy rövid nyilatkozatot, majd békésen távozott a tan(ács)köztársaság bejáratától. A diktatúra megint kimutatta a foga fehérjét.

Mielőtt továbbmennénk, érdemes kicsit beszélni az egyetemfoglalókból álló őrség számáról és összetételéről is. Egyrészt roppant kevesen voltak, mindössze kétsornyi forradalmárt tudtak összeverbuválni az ütközetre – amit nyilván a korai kezdés, illetve a hűvösebbre fordult fasiszta időjárás is befolyásolt –, másrészt egy Facebookon keringő levél tanúsága szerint előző nap az ELTE egyik zárt csoportjában könyörögtek egy kis erősítésért.

Ami azért is árulkodó, mert 353 nappali tagozatos diák jár az intézménybe, a csütörtöki sorfal viszont az ELTE-s légiósokkal együtt is mindössze nagyjából 15 főt számlált. Ezeknek az adatoknak a fényében elgondolkodtató, hogy mekkora is a színészforradalom valós támogatottsága.

De haladjunk tovább!

Néhány hete derült ki, hogy augusztusban szabadegyetem volt a campuson, amely eseményen több aktívan politizáló és ezer szállal a nagy világjobbítóhoz, kerítéslebontóhoz, spekulánshoz és Orbán-gyűlölő milliárdoshoz, Soros György mesterhez kötődő ellenzéki figura készítette fel a hallgatókat az intézmény elfoglalására.

Ott volt Gulyás Márton, aki a 2018-as választás előtt önjelölt politikai karmesterként próbálta megszervezni és levezényelni az ellenzéki összefogást. Ehhez az Alkotmány utcában mikroadományokból ácsolt, Agora névre elkeresztelt cirkuszi sátorban hónapokig működtette Közös Ország nevű mozgalmát, de 2015-ben a migránsok befogadásáért és a kerítés ellen is akciózott, számos utcai kormányellenes megmozdulást szervezett, és jelenleg is a Partizán nevű szélsőbalos YouTube-csatorna működtetője és műsorvezetője. Misetics Bálint is tiszteletét tette az eseményen, aki, túl azon, hogy hasonló pályát járt be, mint Gulyás, jelenleg is a hivatalban lévő főpolgármestert, a Párbeszéd társelnökét, Karácsony Gergelyt látja el remek jó tanácsokkal. Közpénzből. Az eddigi negyvenegy tanácsadó mellé befért még Misetics is, miért is ne. Közpénz van dögivel, már ami a klientúra zsebeinek megtömését illeti. (A Lánchídra nincs pénz, a haverokra van.)
Ezen a ponton érdemes felidézni azt a jelenetet, amikor Karácsony Gergely és párttársa, Tordai Bence az SZFE tiltakozó diákjai által szervezett élőláncban parádéztak. Arról nem is szólva, hogy a főpolgármester hivatalos Facebook-oldalán minden héten terjengős posztban szokta biztosítani az SZFE átalakítását ellenzőket, hogy végtelen szimpátiával figyeli tevékenységüket.

Tehát minden jel arra mutat, hogy megfogadta Misetics tanácsait. A Párbeszéd politikusai egyébiránt nem magánemberként vettek részt a tüntetésen, hiszen akkor inkognitóban jelentek volna meg. Erről persze szó sem volt, a résztvevők és a szervezők is tudatában voltak, kik is fényképezkednek mellettük, ráadásul később mindkét aktív politikus megosztotta hivatalos politikusi Facebook-oldalán a tüntetésen készült felvételeket.

Azt meg tényleg csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a főpolgármester úr annyira nem politikus, hogy a hétvégén Borsodba fog látogatni, hogy a szerencsi időközi választáson a judapestező, tetves zsidózó Bíró László mellett kampányoljon. Ezek azért fontos információk, mert az SZFE fellázított partizánjai minden lehetséges alkalommal elhadarják, hogy mozgalmuk szigorúan politikus-, politika- és ideológiamentes, és egyúttal arra is meg szokták kérni az ellenzék hivatásosait, hogy maradjanak távol tőlük és az egyetemfoglalásuktól.

Aminek pedig valahogy mégis mindig az lesz a vége, hogy Karigerivel tüntetgetnek, Misetics Bálinttal egyetemfoglalást terveznek, Gulyás Mártonnal pedig megszervezik az ellenállást. A pogácsát pedig Demszky Gábor hozza nekik. Ami viszont merőben új fejlemény, hogy a spontánnak hazudott akcióról kiderült, hogy a legkevésbé sem volt spontán.

A PestiSrácok újságírója, Füssy Angéla kérdésére a szervezők csütörtökön elismerték, hogy az egyetem megszállását előre eltervezték, és hogy a Soros-közeli ellenzéki politikusok részvételével és aktív közreműködésével megtartott szabadegyetemet is az előbb említett célból hívták életre.

Közben pedig a szemük sem rebbent. Úgy látszik, mégis tanultak egy kis színészmesterséget a „legendáktól".

A zömében Orbán-fóbiás, balliberális egyetemi tanáraik által fellázított diákok újból lebuktak. Már lassan számontartani is képtelenség, hányadszor. Ismét kiderült, hogy finoman szólva sem bontották ki az igazság minden apró kis részletét. Hamisan, rosszul, egy rossz darabot játszanak. Lassan mindenki ki fogja fütyülni őket.

Függöny.