A pénteken nyilvánosságra került felvétel alapján egyértelműen kijelenthető, hogy csúnyán lebukott a Momentum - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István azt mondta: a Hír TV által Donáth Anna momentumos európai parlamenti (EP-) képviselőről közölt exkluzív felvétel bizonyítja, hogy a Soros által pénzelt baloldali ifjúsági szervezet szorosan együttműködik azokkal, akik Soros szövetségesei, és az elmúlt hetekben támadták Magyarországot. A kormánypárti politikus emlékeztetett: amikor nemrég Donáth Anna, a Gyurcsány ifjúsági tagozata, a Momentum EP-képviselője Varga Judit igazságügyi miniszterrel vitázott, kapott egy egyértelmű, teljesen világos kérdést arról, hogy egyeztettek-e Vera Jourovával. Erre a kérdésre akkor egyértelmű nemmel válaszolt.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselőjelöltje.Forrás: MTI/Momentum

Most azonban felvétel bizonyítja, hogy Donáth Anna belső körben nyíltan beszélt arról, hogy háromnaponta beszélt Vera Jourovával, azzal az uniós biztossal, aki az elmúlt időszakban megengedhetetlen módon, stílusban beszélt a magyar emberekről és Magyarországról, és akinek a nevéhez fűződik a Soros-jelentés elkészítése is - fogalmazott Hollik István.

Hozzátette: Donáth Anna azt is beismerte, hogy az "új Sargentinivel" is forródróton van, mert már készítik elő a következő támadást Magyarország ellen.Hollik István szerint Brüsszel bevándorláspárti többsége a Soros-hálózattal együtt azért támadja Magyarországot, mert a kormány nem hajlandó elfogadni azt, amit rá akarnak kényszeríteni az országra. Közölte: a felvétel alapján felmerül a kérdés, hogy Donáth Anna és a Momentum vezetése pontosan mely Soros-emberekkel szokott egyeztetni, kikkel vannak forródróton?

Mivel egyértelművé vált, hogy a Magyarország és a Soros-hálózat közti vitában a Momentum nem Magyarország oldalára állt, ezért jogosnak tűnik az a kérdés, hogy mit kap a Momentum azért, hogy a saját hazájukat támadja? - tette fel a kérdést. Kérdésre válaszolva később kettős mérceként értékelte azt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a borsodi időközi választáson személyesen kampányol annak a Bíró Lászlónak, aki a fővárost "Judapestnek" nevezte.Ha a baloldali pártok 2012-ben, amikor a jobbikos Gyöngyösi Márton zsidókat akart listázni, egyébként helyesen és a Fidesszel együtt úgy gondolták, hogy az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van, akkor egy "judapestező, tetűcsúszdázó, antiszemita" képviselőjelölt mellé nem állhatnának oda - vélekedett Hollik István.