Itt vannak a legújabb intézkedések a koronavírussal kapcsolatban

Vágólapra másolva!
Péntek este a kormány rendeletben módosította az egyes járványügyi szabályokat - derül ki a Magyar Közlönyből. A rendelet október 10-től, vagyis szombattól érvényes. 
Vágólapra másolva!

A pénteken kiadott rendelet két döntést tartalmaz:

  1. A lakosság széles körű tájékoztatása érdekében a járványügyi készültség bevezetésére okot adó járvánnyal kapcsolatos valamennyi, az országos tisztifőorvos vagy az egészségügyi államigazgatási szervként kijelölt szerv vezetője által kiadmányozott, az ország egész területén alkalmazandó módszertani útmutatót, eljárásrendet és egyéb közleményt - a (2) bekezdés szerinti kezdeményezés esetén - közzé kell tenni a Magyar Közlöny mellékletét képező Hivatalos Értesítőben. A közzétételt az egészségügyért felelős miniszter kezdeményezi.
  2. A játékkaszinóknak és kártyatermeknek is este 23 óra és reggel 6 óra között zárva kell tartaniuk. A rendelet értelmében "a játékkaszinók és a kártyatermek területén 23.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak, az üzemeltetőképviselői, valamint a műszaki feladatokat ellátó személyek kivételével tilos tartózkodni".

A rendelet október 10-étől hatályos.

A Magyar Közlönyben ezenkívül az is olvasható, hogy az iskolákat lehet látogatni, amennyiben szavazóhelyiségként működik az adott időszakban, illetve, hogy a maszkviselés betartását a rendőrség ellenőrzi.