Távozásra szólította fel a közéletből Donáth Annát az igazságügyi miniszter a Hír TV szombati adásában, mert a momentumos EP-képviselő, "ország-világ előtt letagadta, hogy rendszeresen informális egyeztetéseket folytat Vera Jourová bizottsági alelnökkel a magyar jogállamiság" ügyében.

Ha Donáth Anna valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor a lebukás után azonnal távozik a közéletből - mondta Varga Judit.
Donáth Anna kiszivárgott videója bizonyítékul szolgál arra, hogy az ellenzék a kormány koronavírus-járvány elleni döntései ellen uszítottak- hnagzott el az adásban.

"Amikor a magyar kormány és a magyar emberek közösen azon dolgoztak, hogy a koronavírus-járvány következtében minél kevesebb ember élete kerüljön veszélybe és minél kevesebb magyar ember veszítse el a munkáját, akkor az ellenzéki európai parlamenti képviselők Brüsszelben és Budapesten is, egy előre megírt forgatókönyv alapján, a brüsszeli érdekeket képviselték, és álhíreket terjesztve a magyar kormány veszélyhelyzetben hozott döntései ellen uszítottak" - jelentette ki a miniszter.

Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője vitázik a Tranzit "Garázsvita" rendezvényén.Forrás: Facebook - Tranzit

Varga Judit megdöbbentőnek nevezte, hogy Donáth Anna kettejük szeptember 29-ei nyilvános vitáján letagadta a Vera Jourovával folytatott egyeztetéseit.Tette ezt "miközben a most nyilvánosságra került felvételen büszkén számolt be arról, hogy mind Jourovával, mind Judith Sargentini utódjával folyamatos kapcsolatban áll és folyamatosan instruálja őket a magyar ellenzék politikai céljainak elérése érdekében" - hangsúlyozta.

Varga Judit szerint Donáth Anna nyilvánosságra került mondatai nemcsak rá és a Momentumra, valamint a magyar ellenzéki pártokra nézve rendkívül kínosak, hanem lebuktatják Vera Jourovát is, aki pénteken tagadta egy cseh napilapnak adott interjújában, hogy a jogállamisági jelentés kapcsán közvetlenül egyeztetett magyar ellenzéki politikusokkal.A most lebukott momentumos képviselőtől hallottak alapján mindenki számára egyértelmű, hogy milyen forgatókönyv szerint, Vera Jourová és balliberális brüsszeli szövetségesei milyen álhírek alapján támadják Magyarországot, illetve, hogy kik álltak a koronavírus-törvény idején indított, soha nem látott erősségű összehangolt támadássorozat mögött - mondta.

"Szégyen, hogy egy világjárvány okozta egészségügyi válsághelyzet idején a magyar ellenzék tagjai így jártak el. Ha a Momentum EP képviselője valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor egy ilyen lebukás után azonnal távozik a közéletből" - jelentette ki Varga Judit.

Donáth Anna korábban a Facebookon azt írta, hogy márciusban, amikor a magyar kormány éppen a felhatalmazási törvény elfogadtatásával "küzdött" a hazai és nemzetközi porondon, Vera Jourová többször kikérte a véleményét mint Magyarország egyik megválasztott EP-képviselőjéét.
"Vera Jourovával egy pártcsaládhoz tartozunk, és mindketten egy igazságos, emberséges és biztonságos jogállamért dolgozunk" - közölte az EP-képviselő.