M. Richárdot a bíróság első fokon 4 év fogházra ítélte és véglegesen eltiltotta a vezetéstől. Ennek ellenére újra vezetett, a Váci úton igazoltatták a rendőrök - írja a Bors.

A Dózsa György úti gázoló múlt hét szerdán egy német rendszámos, luxus Mercedesszel hajtott a Váci úton, amikor megállították a rendőrök. Ezek után lezárta az autót, majd gyalog ment tovább.

M. RichárdFotó: Polyák Attila - Origo

Nem is hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy ez megtörténhetett, ezt megengedi magának – mondta a Borsnak a szemtanú.

A lap az esettel kapcsolatban megkereste a rendőrséget, akik megerősítették a történteket.

"Október 7-én 22 óra 30 perckor közúti ellenőrzés során igazoltattak egy 43 éves férfit, aki azt mondta a rendőröknek, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, amit a rendőrök leellenőriztek, és kiderült, hogy a férfi ellen bírósági eljárás van folyamatban, amelynek jogerős ítéletéig bevonták a vezetői engedélyét."

Ketten meghaltak, többen megsérültek

Ahogy azt már korábban megírtuk, M. Richárd 2017-ben, egy másik luxusautóval hajtott a Dózsa György úton, a megengedett sebesség többszörösével. Egy Citroen szabálytalanul elé kanyarodott, és összeütköztek.

A Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében történt a baleset.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Citroen a közeli troli megállójába csapódott. A balesetben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek.