Donáth Anna momentumos európai parlamenti (EP-) képviselő újabb kiszivárgott mondatai talán még a korábbi részleteknél is súlyosabb ellenzéki hazugságokról rántják le a leplet - írta az igazságügyi miniszter hivatalos Facebook-oldalán hétfőn.

Varga Judit közölte: a Hír TV által közzétett beszélgetésen a momentumos politikus arról értekezik, hogy annak ellenére híresztelte a Momentum itthon és világszerte, hogy a koronavírus-törvénnyel az Orbán-kormány diktatúrát épít, hogy pontosan tisztában voltak azzal, a magyar kormány csak azt tette, amit egy demokratikusan megválasztott kormánynak a magyar emberek egészsége és munkahelye védelme érdekében tennie kellett.

Donáth Anna a párttársaival folytatott beszélgetésen akaratlanul bevallotta, hogy hazugság volt diktatúratörvényről beszélni, és hogy ebben a hazugságban a többi ellenzéki párt mellett a Momentum is részt vett - írta a miniszter. Majd hozzátette, hogy Donáth Anna újonnan kiszivárgott mondatai ismételten bebizonyítják, hogy mialatt tavasszal a kormány a magyar emberekkel közösen azért dolgozott, hogy minél kevesebb honfitársunk élete vagy munkája kerüljön veszélybe, addig a magyar ellenzéki pártok Brüsszelben és az egész világon egy összehangolt és soha nem látott erősségű, álhírekre épülő támadássorozatot indítottak Magyarország ellen, és diktatúrát kiáltottak minden lehetséges fórumon a koronavírus-járvány hatásait minimalizálni hivatott koronavírus-törvény kapcsán.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselőjeForrás: Hír TV

Varga Judit megjegyezte, hogy a kiszivárgott anyagban Donáth Anna egyértelműen beismerte, hogy a Momentum tevékeny részt vállalt a Magyarország és a magyar kormány elleni, álhírekre alapított nemzetközi lejárató kampányban, valamint bevallotta, hogy mivel a Momentum menet közben szembesült azzal, hogy a koronavírus-törvény kapcsán indított hazai és nemzetközi lejárató kampány visszafelé sült el, ezért egy új narratívát dolgoztak ki, ami alapján nyártól ismét összehangolt támadássorozatot tudtak indítani, most éppen a jogállamiság magyarországi leépítését vizionálva.

Az igazságügyi miniszter szerint Donáth Anna kiszivárgott szavai példa nélküli ellenzéki machinációkról rántják le a leplet, hiszen Magyarországon a rendszerváltást követően bizonyosan most fordult elő először, hogy egy egész világot sarokba szorító válsághelyzet során a magyar ellenzék tagjai

az összefogás és a magyar emberek megsegítése helyett külföldi érdekcsoportokkal, álcivil szervezetekkel és a nemzetközi liberális fősodratú médiával közösen politikai offenzívát indítanak a demokratikusan megválasztott kormány ellen, ezzel hátráltatva a védekezés hatékonyságát.

Donáth Anna momentumos EP képviselő újabb kiszivárgott mondatai talán még a korábbi részleteknél is súlyosabb ellenzéki...

Közzétette: Varga Judit – 2020. október 12., hétfő

A miniszter arról is írt, hogy "a kiszivárgott, megdöbbentő mondatok magyarázatul szolgálnak" az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének elfogultságára, Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot támadó szavaira és az Európai Parlament szocialista alelnökének Magyarország és Lengyelország kiéheztetésének szükségességéről adott nyilatkozatára is.

Az igazságügyi tárca vezetője végül leszögezte, elfogadhatatlan, hogy a látványos lebukás ellenére eddig még sem a Momentum, sem a többi ellenzéki párt nem kért bocsánatot a magyar emberektől. Fenntartom, hogy ha a Momentum EP-képviselője valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor a beismeréssel felérő mondatainak nyilvánosságra kerülése után nem tehet mást, mint hogy távozik a közéletből.