Verte, késsel szúrkálta, megégette, fojtogatta a gyerekeit és feleségét egy mezőberényi férfi

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Heteken keresztül, kegyetlen módokon bánotta a gyerekeit és a feleségét is egy 32 éves, mezőberényi férfi. Ügyében most született ítélet, ami nem jogerős, mert a férfi és védője is felmentésért és enyhítésért fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A házaspárnak hat gyereke van, közülük ötöt már korábban kiemeltek a családból, így csak egy gyereket neveltek ők.

A hatóság engedélyezte, hogy meghatározott időre magukhoz vegyék a gyerekeiket a szülőkkel való kapcsolattartás céljából.

Január 5-e és 31-e között náluk volt a 3 és 7 éves fiuk a mezőberényi otthonukban. Ezalatt a munkanélküli férfi egész nap számítógépes játékokat játszott és agresszívan viselkedett a gyerekeivel és a feleségével is. Terrorizálta és különféle módokon bántalmazta őket.

A 3 éves kisfiút többször úgy büntette, hogy számtalanszor nagy erővel megütötte egy légycsapóval, megégette a cigaretta parazsával és csipkedte a testét.

A szakértők szerint a kicsit 19-szer támadta meg. Mindegyik sérülése 8 napon túl gyógyuló, köztük van másodfokú égési sérülés is.

A 7 éves fiút is többször megütötte, az arcát addig nyomta a párnába, amíg fuldokolni nem kezdett, majd egy 7,5 centis pengéjű késsel többször megvágta és megszúrta a gyereke tenyerét.

A feleségét is rendszeresen megütötte és megrúgta a combján és a kezén, miközben

a fejét a falba verte, egyszer azért, mert a nő nem vágott elég tűzifát,

egy másik alkalommal pedig azért, mert a nő rászólt, hogy a kályhából ne a szőnyegre söpörje a hamut.

A Békési Járásbíróság a letartóztatás alatt álló férfit kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése, kétrendbeli testi sértés, valamint kapcsolati erőszak miatt, halmazati büntetésül

5 év börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a közügyektől, megszüntették a szülői felügyeleti jogát a két kisfiúval kapcsolatban,

elkobozták a kést, amivel bántotta a gyerekét. Emellett 650 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség tudomásul vette, de a férfi és védője első sorban felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.