Horrorkaravánok és súlyos szabálytalankodók a borsodi rendőrök razziáján - videó

Vágólapra másolva!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emőd Autópálya Alosztály rendőrei október 9-én éjszaka szervezett közlekedésbiztonsági akciót tartottak a M3-as autópálya megyei szakaszán. Az ellenőrzés célja a külföldi jelzésű szerelvények ellenőrzése, a sebességtúllépés és túlsúly miatti szabályszegések büntetése, illetve a részeg vagy drogos sofőrök kiszűrése volt.
Vágólapra másolva!

Az akció során a rendőrök a baleset-megelőzési szempontokra is nagy hangsúlyt fektettek.

Az intézkedéseken a Kommunikációs és Megelőzési Osztály referense Domokos Tibor r. törzsőrmester részt vett, aki a román és a moldáv szabálysértőkkel történő tolmácsolásban segített.

A szervezett akció során a rendőrök 34 sofőrt igazoltattak, akikkel szemben alkoholszondát is alkalmaztak.

Gyorshajtás, túlsúly, műszaki állapot, és jogosítvány lejárata miatt nyolc esetben szabtak ki helyszíni bírságot 135 ezer forint összegben. Hat alkalommal közigazgatási bírságot is kiszabtak összesen 210 ezer forint értékben

gyorshajtás és leállósáv jogosulatlan használata miatt. A rendőrök egy sofőrrel szemben kötelező gépjármű-felelősség biztosítás hiányáért szabálysértési feljelentést kezdeményeztek.

A rendőrök az éjjel 17 szabályszegővel szemben összesen 490 000 forint bírságot szabtak ki.

Az ellenőrzések során egy

elfogatóparancs alatt álló, körözött sofőrt is elfogtak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a szabályszegőket azonnal intézkedés alá vonják a közlekedés biztonsága érdekében - írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu