M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló a múlt héten újra autót vezetett, pedig a bíróság örökre eltiltotta ettől, ezen kívül pedig 4 év fegyházra ítélte első fokon. Az ügyészség úgy látja, máshogy nem lehet őt megfékezni, csak ha a bíróság újra letartóztatja – írja a Bors.

A férfit a múlt héten igazoltatták a rendőrök a Váci úton. Ekkor derült ki, hogya bíróság eltiltása ellenére megint vezetett a városban. A szemtanú a Borsnak elmondta, hogy az igazoltatás után M. Richárd lezárta és otthagyta a luxus Mercedeszét, majd elsétált.

M. RichárdFotó: Polyák Attila - Origo

Az ügyészség úgy látja, hogy csak egy módon vehetik elejét egy újabb balesetnek: le kell tartóztatniuk M. Richárdot.

Az ügyészség indítványozta az elsőfokú ítéletet követően a vádlott letartóztatását. A bíróság az indítványt elutasította, és a főváros és Pest megye területére még fennálló bűnügyi felügyeletet is megszüntette– mondta a Borsnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. A döntés ellen fellebbeztek.

"Álláspontunk szerint a vádlott személyi körülményei, a társadalmi együttélési szabályokkal rendszeresen szembehelyezkedő életvitele, a nem jogerősen kiszabott büntetésre is figyelemmel, indokolttá teszi a legsúlyosabb kényszerintézkedést. Az újabb rendőri intézkedés ténye is erősítheti a fentieket, ezt kollégáim a másodfokú eljárásban természetesen hivatalosan is a bíróság tudomására fogják hozni" – tette hozzá a helyettes szóvivő.

A lap próbálta elérni M. Richárdot a történtekkel kapcsolatban, de nem jártak sikerrel. Az ügyvédje, Koltai Zsuzsanna ezt azzal magyarázta, hogy egyikük sem hajlandó nyilatkozni az ügyben.

A baleset a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében történt.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

M. Richárd 2017-ben, egy másik luxusautóval hajtott a Dózsa György úton, a megengedett sebesség többszörösével. Egy Citroen szabálytalanul elé kanyarodott a Kassák Lajos utcai kereszteződésnél és összeütköztek.

A Citroen a közeli troli megállójába csapódott. A balesetben ketten meghaltak.