A bíróság elítélte azt a mátramindszenti férfit, aki több bombát gyártott otthon és később fel is robbantotta. A háza tele volt olyan anyagokkal, amelyekből robbanószerkezeteket akart készíteni. 

A 21 éves férfi tizenéves korától fokozottan érdeklődött a szerves kémia és a vegyészet iránt. Folyamatosan fejlesztette magát, tudományos cikkeket, tanulmányokat olvasott, az interneten kutatott, hogy a robbanóanyagokat alkotó vegyületeket megismerje, összetevőiket, alkotóelemeiket megszerezze és bombát csináljon.

Az akkor még fiatalkorú férfi 2006-ban próbarobbantásokat is végzett. Az egyik barátjának is adott az anyagból, amit az a fészerükben rejtett el, de a nyári melegben felrobbant.

2017 januárjától augusztusáig a férfi többféle robbanóanyagot és robbantószert készített, amelyeket lakott területen kívül fel is robbantott.

Az augusztus 4-ei házkutatáson a szobájában egy hátitáskában robbantásra előkészített, gyutaccsal ellátott, alumíniummal kevert ammónium-nitrátot, valamint robbantásra alkalmas más anyagot, lőport, egyéb robbanóanyagokat és két, ugyancsak robbanóanyaggal megtöltött légpuskalőszert is lefoglaltak. A helyszíni szemlén vegyészeti, kémiai feljegyzések, kémcsövek és felszerelési eszközök, vegyi anyagok, az előállításukhoz alkalmas egyéb alapanyagok, valamint pirotechnikai eszközök is előkerültek.

Eljárást indult az akkor 18 éves, mátramindszenti férfi és a kiskorú társa, egy 17 éves, dorogházi fiú ellen. A férfi ellen az ügyészség robbanóanyaggal visszaélés miatt emelt vádat, amit részben társtettesként követett el.

A robbanóanyagkészítő az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően két év börtönbüntetésre ítélte, amit 3 évre felfüggesztettek. Ezen kívül ki kell fizetnie a több mint félmillió forintos bűnügyi költséget is. A társa már korábban megrovást kapott az ügyészségtől.